Ucraina a înregistrat peste 400 de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record

Ucraina a înregistrat peste 400 de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record

Ucraina, unde campania de vaccinare împotriva COVID-19 se desfăşoară foarte greu, a înregistrat miercuri un nou record de decese cauzate de noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, depăşind pentru prima dată pragul de 400 de morţi, informează AFP.

Această fostă republică sovietică a înregistrat miercuri 11.226 de noi contaminări şi 407 de decese cauzate de COVID-19, depăşind recordul precedent înregistrat săptămâna trecută, de 362 de morţi, a precizat Ministerul Sănătăţii al Ucrainei.

Numărul de spitalizări zilnice a atins de asemenea un nou record, 5.558, o provocare pentru sistemul de sănătate foarte învechit al acestei ţări, una dintre cele mai sărace din Europa.

De la începutul pandemiei, Ucraina, care numără circa 40 de milioane de locuitori, a înregistrat în total aproape 1,7 milioane de contaminări şi 32.000 de decese cauzate de COVID-19.

Campania de vaccinare a început în această ţară pe 24 februarie, fiind afectată de întârzieri în livrări, de probleme logistice, dar şi de o atitudine anti-vaccinare foarte răspândită, alimentată şi de problemele cu care se confruntă în alte ţări ale Europei vaccinul produs de AstraZeneca, singurul ser disponibil deocamdată în Ucraina.

Până la ora actuală, numai 230.000 de ucraineni au primit prima doză de vaccin.

Ucraina a obţinut doar 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca, produse în India şi comercializate sub numele de Covishield. De asemenea, Kievul a importat 215.000 de doze de CoronaVac, însă administrarea acestui vaccin chinezesc ar urma să înceapă abia la începutul săptămânii viitoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu