Ucraina a lansat drone la 850 de kilometri în adâncul Rusiei. Incendiu lângă un aeroport din Sankt Petersburg VIDEO

Ucraina a lansat drone la 850 de kilometri în adâncul Rusiei. Incendiu lângă un aeroport din Sankt Petersburg VIDEO

Apărarea antiaeriană rusă a doborât duminică două drone ucrainene în regiunea rusă Novgorod, la circa 850 de kilometri nord de graniţa dintre Rusia şi Ucraina, a transmis Ministerul rus al Apărării, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Un incendiu a izbucnit în apropierea unui aeroport din Sankt Petersburg FOTO via X

Atacul cu drone a avut loc în jurul orei 15:30, ora Moscovei, (12:30 GMT).

Separat, autoritatea aeronautică rusă a anunţat restricţionarea operaţiunilor pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, motivând asigurarea securităţii zborurilor civile, fără a oferi alte explicaţii.

Mai devreme, Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a anunţat că două persoane au fost rănite într-un incendiu survenit la câţiva kilometri de aeroport.

Nu este clar dacă există o legătură între acest incendiu şi dronele ucrainene doborâte deasupra regiunii Novgorod, situată la sud de Sankt Petersburg.

Ucraina recurge tot mai mult la astfel de tactici de război asimetric pentru a compensa inferioritatea sa pe front şi deficitul de muniţii.

Armata ucraineană a dezvoltat mai multe tipuri de drone pentru atacuri de acest fel, potrivit Kievului unele dintre acestea având o rază de acţiune de circa o mie de kilometri, atacul de duminică fiind o confirmare în acest sens.

Ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, a anunţat joi la Kiev că Regatul Unit va furniza armatei ucrainene anul acesta peste 10.000 de drone, inclusiv drone de atac. În plus, guvernul britanic a anunţat luna trecută o colaborare cu Letonia pentru organizarea unei coaliţii care să producă şi să livreze Ucrainei drone "pe scară extinsă şi la preţuri abordabile".

Atacuri cu drone asupra altor regiuni de frontieră rusești

Potrivit Ministerului rus al Apărării, sisteme de apărare antiaeriană au doborât patru drone ucrainene în regiunea rusă Belgorod.

Într-o altă regiune de frontieră, Kursk, alarma antiaeriană a fost declanşată duminică dimineaţa, a anunţat guvernatorul Roman Starovit, care a cerut populaţiei să se adăpostească în spaţii cu pereţi solizi, fără ferestre.

Potrivit guvernatorului, o rachetă a căzut în oraşul Kulbaki, provocând incendierea unei case şi moartea unei femei, al cărei soţ a suferit arsuri puternice.

O altă casă din acest oraş a fost avariată şi o dronă a căzut într-un rezervor de combustibil, provocând un incendiu, a mai transmis guvernatorul, adăugând că „echipele de pompieri şi serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului'.

Ucraina a doborât 35 de drone în cursul nopții

Apărarea antiaeriană ucraineană a respins un atac masiv cu drone în cursul nopţii în centrul şi sudul ţării, a transmis armata Kievului, a relatat dpa.

35 din cele 39 de drone au fost interceptate şi distruse. Nu au fost raportate victime.

„Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au reușit acest rezultat”, a scris duminică dimineaţa pe canalul Telegram comandantul forţelor aeriene, Mikola Oleşciuk.

Conform armatei ucrainene, o dronă inamică a lovit o clădire industrială în regiunea sudică Odesa , iar o alta a avariat o linie electrică în regiunea vecină Mikolaev.

Dronele au fost lansate de pe coasta rusă a Mării Azov şi din peninsula Crimeea.

Rusia a raportat că a tras patru rachete antiaeriene S-300 convertite asupra unor ţinte la sol în regiunile estice Harkov şi Doneţk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”