Ucraina a pierdut în două săptămâni 5,66% din populație / Sunt peste 2,5 milioane de refugiați

Ucraina a pierdut în două săptămâni 5,66% din populație / Sunt peste 2,5 milioane de refugiați

Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina de la începerea invaziei militare ruse a depăşit 2,5 milioane, a anunţat vineri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), informează Agerpres, care citează DPA.

La o populație de aproximativ 44,13 milioane de locuitori, Ucraina a pierdut de la începutul invadării Rusiei 5,66% din populație, refugiată în alte state.

Potrivit datelor ONU, peste 1,5 milioane de oameni au plecat din Ucraina spre Polonia, aproximativ 225.000 spre Ungaria, 176.000 spre Slovacia şi 282.000 spre alte ţări europene.

În Germania, poliţia federală a afirmat că în jur de 110.000 de oameni au sosit din Ucraina după data de 24 februarie, mulţi dintre ei traversând Polonia.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, circa 116.000 de cetăţeni non-ucraineni se află printre cei care au părăsit Ucraina în ultimele două săptămâni.

Aflat vineri într-o vizită de câteva ore la Bucureşti, vicepreşedintele SUA Kamala Harris a lăudat răspunsul umanitar al României la criza refugiaţilor ucraineni.

„Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment”, a spus Harris, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ea a adăugat că „o lume întreagă” a văzut sprijinul pe care românii l-au oferit refugiaţilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia