Ucraina a rupt încercuirea Bahmutului

Ucraina a rupt încercuirea Bahmutului

Fondatorul Wagner Group, Evgheni Prigojin, a repetat afirmația, făcută pentru prima dată joi, potrivit căreia trupele Ministerului rus al Apărării au cedat pozițiile la periferia Bahmutului, permițând forțelor ucrainene să ocupe înălțimi tactice importante.

Potrivit lui Prigojin, trupele Ministerului rus al Apărării au pierdut controlul asupra căii de comunicație rutieră 506, care leagă Bahmutul de orașul Chasiv Yar în care armata ucraineană ocupă următoarele poziții în adâncimea proprie.

„Abia astăzi inamicul a eliberat pe deplin drumul Chasiv Yar – Bakhmut, pe care îl blocam în ceea ce se numea încercuirea Bahmutului. Acum, în primul rând, inamicul va putea folosi acest drum, iar în al doilea rând au obținut înălțimi tactice din care Bakhmutul este la vedere”, a declarat Prigojin.

Anterior, surse ucrainene informau că drumul nu este blocat, dar că este încă sub focul rus. Pe 10 mai, Brigada 93 Mecanizată ucraineană, desfășurată în Bahmut, a furnizat informații chiar privind o încercare de ofensivă rusă în zona drumului Bakhmut - Chasiv Yar.

Prigojin e în conflict total cu Kremlinul și acuză Ministerul Apărării de la Moscova că minte și ascunde realitatea. „Flancurile se prăbușesc - militarii fug pur și simplu”

2. Armata rus... (rusia-armata-rusa_97873800.jpeg)

Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Prigojin însă, mai bine informat și extrem de deranjat de situația creată, a declarat că purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a ascuns realitatea atunci când le-a spus jurnaliștilor, în cadrul unui briefing, că trupele ruse au ocupat poziții pe lacul de acumulare Berkovsky ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat ca să determine această retragere.

După ce am cedat flancurile a avut loc o retragere non-tactică, așa că tovarășul Konașenkov, spunând cu blândețe, a evitat să redea realitatea. Ceea ce s-a întâmplat a fost că trupele Ministerului Apărării au fugit pur și simplu de pe flancurile noastre”, a declarat Prigojin.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că unitățile din gruparea de Sud au ocupat noua linie „cu scopul de a crește stabilitatea apărării” și „ținând cont de condițiile favorabile ale lacului de acumulare Berkovsky”.

Prigojin a explicat că pentru a captura pe deplin Bahmut, Wagner Group ar fi avut nevoie să ocupe aproximativ 20 de clădiri înalte. „Dar acum, capturarea Bahmutului nu ne mai oferă nimic, deoarece flancurile se prăbușesc, frontul se prăbușește. Încercările Ministerului Apărării de a atenua cumva situația doar prin modul de a o prezenta public, duc și vor duce la o tragedie generală pentru Rusia. Deci trebuie să încetați imediat să minți. Dacă ai fugit, atunci construiește o altă linie de front”, a declarat tranșant oligarhul rus. SURSA: defenseromania.roCitește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...