Ucraina acuză Rusia de crime de război

Ucraina acuză Rusia de crime de război

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat vineri că ţara sa va începe să strângă date despre acţiunile forţelor armate ruse în timpul invaziei asupra Ucrainei, pentru a le trimite Curţii Penale Internaţionale (CPI), transmite agenţia EFE.

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA

''Atacurile ruseşti de astăzi împotriva unei grădiniţe pentru copii şi unui orfelinat sunt crime de război şi încălcări ale Statutului de la Roma'', a scris Kuleba pe Twitter, adăugând că acestea şi alte fapte vor fi trimise CPI.

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA

''Nu vor scăpa de pedeaspă'', a continuat el, insistând că Ministerul de Externe ucrainean strânge dovezi împreună cu Procurorul General pentru a le trimite ''imediat la Haga''.

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA

Autorităţile de la Kiev au acuzat încă de la începutul ofensivei militare lansate joi de Rusia contra Ucrainei că trupele ruse atacă instalaţii civile, acuzaţii dezminţite de Ministerul rus al Apărării.

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA

''Militarii ruşi iau toate măsurile pentru a evita victime în rândul populaţiei civile'', a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO/EPA

Acesta din urmă a acuzat la rândul său armata ucraineană că amplasează lansatoare multiple de rachete în zone populate pentru a folosi populaţia ca ''scuturi umane''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”