Ucraina anunță că a avut o zi foarte bună în lupta anti-aeriană: 11 ținte rusești doborâte

Ucraina anunță că a avut o zi foarte bună în lupta anti-aeriană: 11 ținte rusești doborâte

Forțele Aeriene Ucrainene susțin că duminică a avut o zi de succes în ceea ce privește lupta anti-aeriană împotriva armatei ruse. Ucraina susține că ar fi reușit să doboare nu mai puțin de 11 ținte aeriene, scrie Hotnews .

„Pe 10 aprilie 2022, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus 11 ținte aeriene ale ocupanților ruși”, au transmis forțele ucrainene.

Ce ținte aeriene ar fi reușit să doboare Ucraina:

  • un avion de vânătoare de tipul Suhoi Su-34
  • patru elicoptere militare de tipul Mi-24 și Ka-52.
  • trei aeronave fără pilot (drone)
  • trei rachete de tipul X-59 Ovod-M

„Forțele Aeriene Ucrainene continuă să patruleze spațiul aerian și, în grupuri de avioane de atac Su-25 și Su-24M a desfășurat pe 10 aprilie bombardamente asupra coloanelor și tehnicii invadatorilor ruși”, mai susțin forțele ucrainene.

Informațiile prezentate de Ucraina nu au putut fi confirmate independent, deci trebuie citite cu circumspecție, la fel ca și bilanțul de război pe care Ucraina le prezintă zilnic.

Luni, în ultimul bilanț, Ucraina susținea că Rusia ar fi pierdut până acum în război peste 19.500 de soldați (morți, răniți, capturați), peste 720 de tancuri, 1.900 de blindate, 154 de avioane și 137 de elicoptere.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria