Ucraina: Armata ucraineană este vizată de hackeri din Belarus

Ucraina: Armata ucraineană este vizată de hackeri din Belarus

Oficiali ucraineni pentru securitate cibernetică au afirmat că o campanie de piratare vizează adresele de e-mail private ale personalului militar ucrainean ''şi ale persoanelor apropiate'', relatează vineri dpa.

Într-un anunţ postat pe Facebook, Echipa de Răspuns la Urgenţe Cibernetice (CERT) a indicat că hackerii folosesc e-mailuri care fură parole pentru a sparge conturi de e-mail ale soldaţilor ucraineni şi utilizează adrese pentru a trimite mesaje false.

CERT a indicat că printre autorii acţiunilor de piratare s-ar afla un grup din Minsk cu numele de cod ''UNC1151'' şi ai cărei membri ar fi ofiţeri ai armatei belaruse.
Mihaela Toth, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?