Ucraina: Atacul Rusiei vizează Kievul

Ucraina: Atacul Rusiei vizează Kievul

Autorităţile militare ucrainene au anunţat joi seara că armata rusă a înaintat deja în Ucraina cu o mare parte din trupele sale, transmite vineri dpa.

Rusia îşi concentrează trupele în regiunile estice Harkov şi Doneţk, precum şi în sud, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Conform acestuia, obiectivul principal pare a fi impunerea unei blocade asupra capitalei Kiev.

Ruşii par, de asemenea, să plănuiască crearea unui coridor terestru din peninsula Crimeea către zonele separatiste din est şi regiunea separatistă transnistreană din Republica Moldova.

Oficialul militar a menţionat, de asemenea, că au loc lupte în regiunea Herson din sudul Ucrainei şi că armata rusă a încercat să debarce 200 de soldaţi pe aerodromul Gostomel, situat la vest de Kiev, dar armata ucraineană a reuşit să oprească debarcarea contingentului principal.

Purtătorul de cuvânt a mai informat că sunt 60 de batalioane tactice din Rusia, unităţi de luptă extrem de flexibile şi rapide, formate din 600 până la 1.000 de soldaţi.

Surse ucrainene spun că armata Rusiei are pregătite pentru invazie aproximativ 90 de astfel de unităţi de luptă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale