Ucraina cere Franței să-și dovedească dragostea livrându-i arme. Videoclip viral

Ucraina cere Franței să-și dovedească dragostea livrându-i arme. Videoclip viral

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat, miercuri, un clip video pe Twitter, în care cere Parisului să dea dovadă de „romantism” prin furnizarea de noi piese de artilerie Caesar, relatează, miercuri, AFP, conform Agerpres .

Ucraina a cerut Franței să dea dovadă de „romantism” furnizând arme. FOTO Wikipedia

Războiul nu se realizează cu flori, însă Ucraina a încercat. Clipul publicat pe Twitter este varianta cea mai originală a tuturor cererilor Kievului de a crește sprijinul militar occidental în lupta sa împotriva Rusiei, conform AFP.

Gesturile romantice iau diverse forme", se arată în videoclip, în timp ce sunt derulate imagini cu trandafiri, ciocolată, apusuri pe malul Senei, cu Turnul Eiffel pe fundal şi cu doi îndrăgostiţi ținându-se de mână.

Însă dacă vreţi cu adevărat să ne câştigaţi inimile, nimic nu se compară cu artileria de 155 de mm autopropulsată şi extrem de mobilă", conform videoclipului de 41 de secunde, fiind derulate imagini cu tunuri Caesar.

Pentru a accentua și mai mult mesajul a fost utilizată coloana sonoră „Je t'aime moi non plus" al lui Serge Gainsburg şi Jane Birkin.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a confirmat în urmă cu o săptămână că Parisul are de gând să livreze Ucrainei alte șase tunuri Caesar, în plus față de cele 18 deja furnizate. Tunurile au o rază de acțiune de 40 de kilometri.

„Merci beaucoup, France", se arată spre sfârșitul clipului, mesajul fiind urmat de fotografiile celor doi președinți: Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski și de textul în limba engleză: „Trimiteţi mai multe vă rugăm".

Videoclipul, care a devenit viral pe rețelele de socializare, este difuzat cu aceste cuvinte: „Sophie Marceau.... Isabelle Adjani... Brigitte Bardot.... Emmanuel Macron!... şi (tunurile) CAESAR!".

Furnizarea de arme pentru Ucraina

Publicarea videoclipului vine în contextul în care în urmă cu două zile au avut loc atacuri ruse asupra orașelor și instalațiilor ucrainene, bombardamente ce au relansat discuția asupra unei consolidări a capacităților defensive ale Ucrainei cu sprijinul aliaților occidentali.

Conform Reuters, Ministerul francez al Apărării a transmis, marți, că-și crește ajutorul pentru flancul estic al NATO, livrând mai multe tancuri în România , avioane de luptă Rafale în Lituania și infranterie în Estonia, însă nu a menționat Ucraina.

Președintele francez va fi intervievat, miercuri seară, la televiziunea națională. Interviu în cadrul căruia, conform unor surse diplomatice citate de Reuters, Macron ar urma să prezinte amănunte ale noului său plan de ajutor pentru Ucraina.

Franța dispune de sistemul de apărare sol-aer SAMP/T (Mamba), cu toate că nu este cunoscut de câte unități este vorba. Reuters amintește că Franța a desfășurat un astfel de sistem în România, în luna mai.

Nu avem niciun răspuns din partea Franţei la cererile noastre” în legătură cu furnizarea unui astfel de sistem, a afirmat, luni, reporterilor Vadim Omelcenko, ambasadorul Ucrainei la Paris.

Până în prezent Franța a livrat Ucrainei rachete antitanc şi antiaeriene, vehicule blindate VAB, carburant, echipamente individuale şi circa 15 tunuri tractate TRF1 de 155 mm.

În plus, Franța studiază posibilitatea de a furniza 20 de vehicule blindate Bastion.

Conform clasamentului efectuat de Kiel Institute for the World Economy, Franța se situează pe poziția a 11-a în ceea ce privește ajutorul militar oferit Ucrainei, cu 233 de milioane de euro sprijin de la începutul anului 2022, comparativ cu 25 de miliarde oferiți de SUA, 4 miliarde de Regatul Unit, 1,8 miliarde de Polonia şi 1,13 miliarde de Germania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență