Ucraina cere interzicerea globală a canalului RT rusesc

Ucraina cere interzicerea globală a canalului RT rusesc

Ucraina cere interzicerea globală a canalului RT rusesc după ce un prezentator a îndemnat la înecarea copiilor ucraineni.

Postul de televiziune Russia Today Foto EPA

Ucraina a catalogat postul de televiziune Russia Today (RT) ca fiind un instigator la genocid, după ce un prezentator a spus că acei copii care îi văd pe ruși ca pe niște ocupanți sub Uniunea Sovietică ar trebui înecați, relatează Agerpres.

În timpul unei emisiuni, prezentatorul Anton Krasoski a declarat că acei copii care criticau Rusia ar trebui să fie "aruncaţi direct într-un râu cu curenţi puternici". Acesta comenta o relatare a autorului rus de SF, Serghei Lukianenko, despre momentul în care a ajuns prima oară în Ucraina, în anii 1980 și copiii i-au spus că ar trăi o viață mai bună dacă Rusia nu le-ar fi ocupat țara.

"Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina" , a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa care trece prin Transcarpatia.

"Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi!", a spus el, adăugând:"Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi", făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

Ministrul Ucrainean a cerut interzicerea canalului RT la nivel mondial.

"Incitarea agresivă la genocid (vom da în judecată această persoană pentru asta) nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceţi RT în toată lumea!", a îndemnat ministrul ucrainean.

Televiziunea rusă de stat este controlată de Kremlin așa că este un susținător pro al invaziei din Ucraina. Prezentatorii au respins în nenumărate rânduri rapoartele privind crimele de război ale rușilor. Ba mai mult, aceștia i-au cerut lui Putin să aibă o abordare mai agresivă pe teritoriul ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante