Ucraina: Cincizeci de turci au putut ieşi din Mariupol, alţi treizeci aflându-se în continuare în moscheea din oraş

Ucraina: Cincizeci de turci au putut ieşi din Mariupol, alţi treizeci aflându-se în continuare în moscheea din oraş

Circa treizeci de turci se află în continuare în moscheea din Mariupol, dar aproximativ 50 au putut să fugă din oraşul ucrainean asediat de forţele ruse, a declarat joi pentru AFP un responsabil al lăcaşului de cult.

"Circa treizeci de turci sunt în continuare în moschee, în jur de 50 au plecat. Circa 70 de alţi turci se află încă la Mariupol, dar soarta lor nu este cunoscută, oraşul suferă bombardamente grele, nu am informaţii despre ei", a explicat telefonic preşedintele Asociaţiei Moscheii Suleiman, Ismail Hacioglu, care se află în oraşul ucrainean Odesa.

Potrivit lui, grupul care a părăsit oraşul-port într-un convoi a fost oprit de soldaţi ruşi în localitatea Tokmak, 170 km mai la vest, în noaptea de miercuri spre joi, şi este blocat de atunci.

"Au trebuit să-şi oprească motoarele pentru a economisi carburant, le-a fost foarte frig, nu au avut dreptul de a ieşi din maşini", a explicat Hacioglu.

Obiectivul lor este de a ajunge la Uman, oraş aflat la circa 600 km spre nord-vest.

Peste 2.000 de civili au murit la Mariupol, oraş asediat şi bombardat de mai multe zile, potrivit autorităţilor locale. Cel puţin 20.000 de persoane au putut fugi în ultimele zile spre teritoriul sub control ucrainean, prin culoarele umanitare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...