Ucraina condamnă atacul ''barbar'' al Rusiei asupra turnului TV de lângă monumentul Holocaustului de la Babi Yar

Ucraina condamnă atacul ''barbar'' al Rusiei asupra turnului TV de lângă monumentul Holocaustului de la Babi Yar

Rusia a comis un act barbar prin atacul comis marţi asupra unui turn al televiziunii din Kiev , amplasat lângă un monument ridicat în memoria victimelor de la Babi Yar, locul unuia dintre cele mai mari masacre comise de nazişti împotriva evreilor în timpul Holocaustului, a declarat Ministerul de Externe de la Kiev, transmite Reuters.

''Trupele ruse au tras în turnul televiziunii, lângă complexul Memorial #Babi Yar'', a scris MAE ucrainean pe Twitter. ''Criminalii ruşi nu se dau în lături de la nimic în barbaria lor. Rusia = barbarie'', mai scrie MAE de la Kiev în acelaşi mesaj.

Cinci persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma atacului cu rachete asupra turnului televiziunii, a anunţat serviciul ucrainean de urgenţe .

Şi preşedintele Volodimir Zelenski a postat după atac un mesaj pe Twitter: ''Către lumea întreagă: ce rost are să spunem ''niciodată din nou'' timp de 80 de ani, dacă lumea rămâne tăcută când o bombă cade pe acelaşi sit la Babi Yar? Cel puţin 5 morţi. Istoria se repetă''.

Ministerul rus al Apărării Rusia avertizase mai devreme cetăţenii din Kiev care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie a comunicaţiilor să-şi părăsească locuinţele, iar la scurt timp apoi turnul televiziunii a fost lovit de două rachete. Acelaşi minister a avertizat de asemenea că vor fi lovite la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) şi unei unităţi de operaţiuni speciale, de unde, potrivit Moscovei, sunt conduse atacuri cibernetice împotriva Rusiei.

După atacul asupra turnului, unele posturi ale televiziunii ucrainene au încetat să mai emită, fiind de asemenea perturbate emisiile radio. Sursa de electricitate, precum şi echipamentele tehnice au fost lovite şi avariate, dar turnul a rămas totuşi în picioare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...