Ucraina: Credincioşii ortodocşi chemaţi să urmărească online slujba de Înviere

Ucraina: Credincioşii ortodocşi chemaţi să urmărească online slujba de Înviere

Autorităţile ucrainene au lansat un apel sâmbătă credincioşilor ortodocşi să urmărească slujba Învierii Domnului online şi să nu încalce restricţiile de circulaţie, de teama unor "provocări" în cursul ceremoniilor ocazionate de această sărbătoare religioasă care atrag de obicei o mulţime de participanţi, relatează France Presse.

La Kiev, primarul Vitali Klitschko a reamintit localnicilor că restricţiile de circulaţie sunt în vigoare sâmbătă, de la ora 23:00 până la 05:00, duminică.

"Respectaţi regulile de interdicţie a circulaţiei, sărbătoriţi în deplină siguranţă!", a invitat el pe contul său Telegram, subliniind că slujba religioasă va fi transmisă online.

"Fără mulţimi! Nu trebuie să existe situaţii în care credincioşii se adună în jurul bisericii în mai multe rânduri", a avertizat de asemenea pe Telegram Dmitro Lunin, guvernatorul regiunii Poltava, oraş situat la aproximativ 350 km sud-est de Kiev.

Toate regiunile ucrainene, inclusiv Liov (Lvov), în vestul ţării, aproape de frontiera cu Polonia, sunt plasate sub regim de restricţii de circulaţie. În regiunile din sudul şi estul ţării, cele mai vizate de lovituri ruseşti, restricţiile încep de la ora locală 19:00.

"Îi susţinem pe apărătorii Ucrainei şi rămânem acasă pentru siguranţa noastră a tuturor", a declarat de asemenea pe Telegram adjunctul şefului preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, invitându-i pe ucraineni "ca şi în anii trecuţi din cauza pandemiei" să urmărească slujba de Paşte la televizor.

Paştele ortodox este sărbătoarea principală din calendarul ortodox, în cursul căreia preoţii binecuvântează felurile de mâncare pregătite pentru această ocazie - ouă vopsite, pască şi alte preparate tradiţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale