Ucraina: Grecia se angajează să reconstruiască maternitatea din Mariupol, distrusă de bombardamentele ruse

Ucraina: Grecia se angajează să reconstruiască maternitatea din Mariupol, distrusă de bombardamentele ruse

Grecia a anunţat că se va implica în reconstrucţia maternităţii din oraşul Mariupol, distrusă în urmă cu două săptămâni într-un atac aerian al forţelor ruse, relatează EFE.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a făcut această promisiune în vizita pe care a efectuat-o la sfârşitul săptămânii la Roma, unde s-a reunit cu colegii săi din Italia, Spania şi Portugalia pentru a obţine un răspuns consensuat la conflictul din Ucraina în vederea viitorului consiliu european.

Liderul conservator a subliniat că prin acest gest Grecia vrea să trimită un semnal de susţinere "practică" comunităţii elene din Ucraina.

Mariupol, pe care Mitsotakis l-a descris drept "oraş drag" inimii sale şi "simbol al barbariei acestui război", este unul dintre principalele centre ale minorităţii elene care trăieşte de mai multe secole în Ucraina.

Potrivit datelor Ministerului grec de Externe, se estimează că 150.000 de ucraineni de etnie greacă trăiesc în Ucraina, marea lor majoritate în zona Mariupol.

Bombardamentul asupra spitalului de copii şi maternităţii din acest oraş a devenit unul dintre exemplele cruzimii acestui atac.

Imaginile unei mame plângând disperată pe patul de spital şi implorându-i pe salvatori să-i pună capăt vieţii, după ce îşi pierduse copilul, au făcut înconjurul lumii. Până la urmă şi femeia şi-a pierdut viaţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”