Ucraina neagă că trupele ruse ar fi spart apărarea ucraineană în regiunea Lugansk. Oficiali americani: ofensiva, ambițioasă, dar nu realistă

Ucraina neagă că trupele ruse ar fi spart apărarea ucraineană în regiunea Lugansk. Oficiali americani: ofensiva, ambițioasă, dar nu realistă

Afirmația Ministerului rus al Apărării potrivit căreia trupele rusele ar fi spart două poziții fortificate ucrainene în regiunea Lugansk „nu corespunde realității”, a declarat Serghi Haidai, guvernatorul acestei regiuni.

Trupele ruse forțează cucerirea regiunii Lugansk FOTO SHUTTERSTOCK

Într-un comunicat postat pe canalul de Telegram, Ministerul rus al Apărării susținea că apărătorii ucraineni au fost împinși până la trei kilometri în spatele propriilor linii defensive în regiunea Lugansk. Comunicatul nu specifică unde anume au avut loc atacurile rusești care au forțat retragerea forțelor ucrainene.

„În cursul ofensivei...trupele ucrainene s-au retras haotic până la trei kilometri față de liniile ocupate anterior. Nici măcar a doua linie defensivă, mai puternic fortificată, nu a putut rezista pătrunderii armatei ruse”, se arată în comunicat.

Haidai respinge această evaluare, spunând că „nu corespunde realității” din teren, cu toate că Rusia continuă să trimită echipamente grele și efective mobilizate în regiune.

„Au loc o mulțime de bombardamente, aviația este deja conectată. Atacurile vin din direcții diferite, în valuri. Vedem că sunt transferați oameni mobilizați (pe front), vedem, de asemenea, că există mai mult echipament (greu)”.

Situația din Luhansk rămâne dificilă, a anunțat miercuri biroul președintelui Volodimir Zelenski, fără a menționa eventuale retrageri în estul Ucrainei.

În cursul zilei trecute, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile ocupanților (ruși) în districtele Nevski, Kreminna și Bilohorivka”.

Oficial american: ofensiva rusă, mai mult ambițioasă decât realistă

Ofensiva rusă în estul Ucrainei, este probabil „mai mult ambițioasă decât realistă”, a declarat un oficial militar de rang înalt pentru CNN.

Este puțin probabil ca forțele rusești să fie extrem de bine organizate, astfel că este puțin probabil că vor avea un succes deosebit de mare, deși par dispuse să trimită mai multe trupe în mașina de tocat carne", a declarat un oficial britanic de rang înalt pentru CNN.

Șeful companiei militare private Wagner din Rusia a avertizat marți că capturarea orașului Bahmut din estul Ucrainei este departe de a fi iminentă.

„Bahmut nu va fi cucerit mâine, pentru că există o rezistență puternică și multă uzură, mașina de tocat carne funcționează”, a observat Evgheni Prigojin într-o declarație distribuită pe un canal Telegram al grupării paramilitare Wagner.

„Pentru ca mașina de tocat carne să funcționeze corect, este imposibil să înceapă brusc festivitățile. Nu vor fi festivități prea curând”, a spus el.

Potrivit evaluării armatei SUA, Moscova ar putea avea nevoie de un răstimp de câteva luni (mai) pentru a-și regenera forțele necesare unei ofensivă susținute - în pofida acestui lucru, liderii ruși au dorit să se grăbească lucrurile. SUA consideră că este posibil ca forțele rusești să treacă la atac înainte de a fi pregătite din cauza presiunii politice din partea Kremlinului, a declarat pentru CNN înaltul oficial militar american.

Deși oficialii ucraineni au tras un semnal de alarmă cu privire la noi atacuri rusești în est, există totodată scepticism cu privire la capacitățile rusești , așa cum arată aceste forțe în prezent.

"Au masat destui oameni pentru a cuceri unul sau două orașe mici în Donbas, dar asta este tot", a declarat un diplomat ucrainean de rang înalt pentru CNN. „Sub așteptări, în comparație cu sentimentul de panică pe care încercau să îl creeze în Ucraina".

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat marți că SUA nu văd Rusia "masând avioanele sale" înaintea unei operațiuni aeriene împotriva Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...