Ucraina: Şefa guvernului lituanian a vizitat orăşelul Borodianka, distrus de bombardamentele ruse

Ucraina: Şefa guvernului lituanian a vizitat orăşelul Borodianka, distrus de bombardamentele ruse

Şefa guvernului lituanian Ingrida Simonyte a vizitat luni, în compania omologului său ucrainean Denis Şmîgal, orăşelul Borodianka, distrus de bombe şi teatru al unor presupuse execuţii în timpul ocupaţiei ruse, transmite AFP.

Localitatea Borodianka, aflată la 50 km nord-vest de Kiev şi care avea 13.000 de locuitori înainte de război, a fost ocupată de forţele ruse timp de mai multe săptămâni, înaintea retragerii lor la finalul lunii martie.

Şmîgal a publicat pe Telegram fotografii cu Ingrida Simonyte în faţa clădirilor distruse sau parţial avariate, înnegrite de incendii şi cu ferestrele smulse de suflul exploziilor.

''Niciun cuvânt nu ar putea descrie ceea ce am văzut şi am resimţit aici'', a scris pe Twitter şefa executivului de la Vilnius, a cărei ţară este unul dintre principalii susţinători ai Ucrainei.

Simonyte a denunţat bombardarea oraşelor ucrainene, acţiune care în opinia sa a avut drept scop ''ştergerea lor de pe suprafaţa Terrei, cauzând atât de multe victime, durere şi suferinţă''.

''Imaginile oraşelor ucrainene în ruine şi mărturiile supravieţuitorilor dezvăluie adevărata faţă a Rusiei'', a adăugat premierul Lituaniei.

De partea sa, Denis Şmîgal a apreciat că Borodianka este ''una dintre rănile dureroase de pe corpul Ucrainei''.

''Consecinţele ocupării de către barbarii ruşi sunt terifiante'', a adăugat el.

Ucraina şi ţările occidentale au acuzat armata rusă de "crime de război" după descoperirea a zeci de cadavre, aparent ale unor civili ucişi prin împuşcare, pe străzile din Bucea, tot la nord-vest de Kiev.

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că situaţia de la Borodianka este ''mult mai oribilă'' decât cea din Bucea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?