Ucraina și Rusia au făcut schimb de 20 de prizonieri

Ucraina și Rusia au făcut schimb de 20 de prizonieri

Kievul și Moscova au transmis, fiecare de partea sa, că au realizat un nou schimb de prizonieri, câte 20 din fiecare tabără, la două zile după o altă operațiune de acest fel între Ucraina și Moscova, relatează AFP, conform Agerpres .

Câte 20 de soldați au fost eliberați în cadrul unui schimb de prizonieri. Foto: Twitter

Nou schimb de prizonieri, noi momente de bucurie. Am reuşit să eliberăm 20 de persoane”, a scris pe Telegram șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak.

Iermak a menționat este vorba despre „14 soldaţi ai forţelor armate ucrainene, patru ai apărării teritoriale, un membru al gărzii naţionale şi un membru al forţelor navale ucrainene”.

Printre ei, „au fost unii pe care ruşii îi ţineau în detenţie la Olenivka (închisoare din regiunea Doneţk, n.red.) şi în zonele ocupate ale regiunilor Zaporijie şi Herson”, a mai adăugat Iermak.

Militarii eliberați „sunt supuşi acum unor examene medicale”, a precizat liderul administrației prezidențiale de la Kiev. Alături de mesaj, Iermak a publicat două fotografii și un videoclip scurt care îi surprinde pe foștii prizonieri într-un autobuz, purtând uniforme militare.

De asemenea, Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agențiile ruse, a confirmat că „20 de militari ruşi au revenit din teritoriul ucrainean controlat de Kiev”.

Toţi militarii eliberaţi primesc asistenţa psihologică şi medicală necesară”, a mai adăugat ministerul.

Președinția ucraineană a afirmat, marți, că a reușit să capete eliberarea a 32 de militari în cadrul unui schimb cu Rusia, dar și recuperarea cadavrului unui israelian care a luptat de partea trupelor ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”