Ucraina: Site-urile Ministerului Apărării şi ale două bănci, vizate de un atac cibernetic

Ucraina: Site-urile Ministerului Apărării şi ale două bănci, vizate de un atac cibernetic

Două mari bănci de stat şi site-ul Ministerului Apărării au fost vizate de un atac cibernetic, au anunţat marţi seară autorităţile ucrainene, în plină criză ruso-ucraineană, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit unei informaţii publicate iniţial de agenţia rusă de ştiri TASS şi preluate de Reuters este vorba despre băncile Privatbank şi Oşadbank, care între timp a confirmat că e vizată de un atac cibernetic.

Centrul ucrainean pentru comunicare strategică şi securitatea informaţiei, care face parte din Ministerul Culturii, nu a precizat cine este responsabil pentru atac, dar comunicatul dat publicităţii pare să indice o culpă a Rusiei.

"Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici şi mici trucuri murdare din cauza faptului că planurile sale agresive nu funcţionează la scară mare", a precizat centrul în comunicat.

Kievul a acuzat Moscova de atacuri similare şi în trecut, după ce Rusia a început să comaseze peste 100.000 de militari în apropierea frontierei sale.

Un mesaj de pe pagina web a Ministerului Apărării din Ucraina anunţă că se efectuează lucrări de întreţinere. Ministerul a postat pe Twitter că site-ul său pare să fie vizat de un atac cibernetic şi că se depun eforturi pentru a restabili accesul.

Oşadbank a confirmat că este vizată de un atac cibernetic, care a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale. Centrul de comunicaţii strategice a informat că şi Privatbank are probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie bancară. Privatbank nu a comentat până acum informaţia.

Reuters relata luni, citând surse occidentale din domeniul securităţii, că o incursiune rusă în Ucraina ar putea fi precedată de un război informaţional şi de atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice a Ucrainei, precum reţelele de electricitate şi gaz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…