Ucraina: Trei morți, printre care și un reprezentant al NATO, în explozia unor muniții

Ucraina: Trei morți, printre care și un reprezentant al NATO, în explozia unor muniții

Trei persoane au fost ucise, printre care un reprezentant ucrainean la NATO, și două rănite în explozia unor muniții pe terenul unei întreprinderi publice care se ocupă cu distrugerea armelor uzate, a anunțat vineri justiția militară, relatează AFP.

'Potrivit informațiilor preliminare, s-a stabilit că în timpul descărcării munițiilor, care trebuiau să fie distruse, a avut loc o explozie. Trei persoane au fost ucise și două rănite', a explicat parchetul militar din regiune într-un comunicat.

'Printre cele trei persoane ucise în explozie se află și un reprezentant al NATO. Era un cetățean ucrainean care asista la procesul de distrugere a munițiilor', a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt Iuliana Lazarenko.

Accidentul s-a produs joi pe terenul uzinei Ukroboronprom, societate de stat care se ocupă și cu vânzările de arme în regiunea Sumî.

De mai mulți ani, Ucraina distruge munițiile vechi și uzate cu susținerea financiară a NATO.

Accidentele sunt frecvente în depozitele forțelor armate ucrainene, care duc lipsă de mijloace financiare și îi depozitează armele și munițiile în condiții uneori rudimentare, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...

5 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate