Ucraina: Vina pentru toate crimele de război ale armatei ruse îi revine lui Putin (ministru britanic)

Ucraina: Vina pentru toate crimele de război ale armatei ruse îi revine lui Putin (ministru britanic)

Răspunderea finală pentru toate crimele de război comise de armata rusă în Ucraina îi revine preşedintelui Vladimir Putin, a declarat vineri ministrul britanic al forţelor armate, James Heappey, citat de dpa.

În acelaşi timp însă, întregul lanţ de comandă militar rusesc se face responsabil pentru acţiunile întreprinse, a adăugat el.

"Este clar ca lumina zilei ceea ce se întâmplă în prezent la Mariupol. Ruşii utilizează fără discernământ artileria şi tirurile cu rachete pentru a distruge un oraş pe care nu pot să-l cucerească prin mijloace militare. Este o tactică barbară", a declarat ministrul britanic al forţelor armate pentru Sky News.

"Dovezile adunate sugerează foarte mult crime de război comise în Ucraina. Vina pentru crimele de război îi revine în mod absolut liderului guvernului rus, omul care a decis să facă toate acestea în primul rând", a subliniat ministrul britanic.

"Nu doar Putin se face responsabil într-un final pentru crime de război în Ucraina, pe măsura colectării de probe persoane concrete vor fi trase la răspundere", a spus el.

"Nicio persoană din lanţul de comandă al armatei nu se poate ascunde în spatele reglementărilor militare şi să spună că doar urmează ordinele primite", a afirmat James Heappey.

"Şi aceştia sunt vizaţi de anchetele penale privind crimele de război în Ucraina. Aceasta este o pată pe naţiunea rusă", a menţionat înaltul responsabil britanic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”