Ucraina: Zelenski mulţumit că a contracarat planurile "perfide" ale Rusiei

Ucraina: Zelenski mulţumit că a contracarat planurile "perfide" ale Rusiei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat satisfacţia în cursul nopţii de miercuri spre joi pentru că a zădărnicit planurile "perfide" ale Rusiei care i-a invadat ţara, declarându-se mândru de rezistenţa "eroică" a ucrainenilor, notează AFP.

"Suntem o naţiune care a dejucat planurile inamicului într-o săptămână. Planuri scrise de ani de zile: perfide, pline de ură pentru ţara noastră, poporul nostru", a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe reţeaua Telegram.

Preşedintele ucrainean a spus că îi "admiră sincer pe locuitorii eroici" ai oraşelor care rezistă forţelor ruse şi înaintării acestora, în a şaptea zi a invaziei.

El a făcut cunoscut că aproape 9.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în ultima săptămână, cifră care nu a putut fi verificată imediat.

La rândul său, Moscova a dezvăluit miercuri primul bilanţ al soldaţilor ruşi ucişi în ofensiva din Ucraina, anunţând moartea a 498 dintre soldaţii săi şi precizând că alţi 1.597 au fost răniţi acolo.

Pe Twitter, Volodimir Zelenski a informat că a vorbit la telefon cu premierul canadian Justin Trudeau şi că i-a mulţumit pentru sancţiunile luate împotriva Moscovei, îndemnându-l să rămână în contact.

Şeful statului ucrainean a a mai făcut cunoscut că a discutat cu omologul său kazah, Kasîm-Jomart Tokaev, un aliat al Moscovei, şi au convenit "să coopereze în probleme umanitare". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...