Ucraineanul care a respins singur un atac al rușilor la Bahmut, decorat. Cum a supraviețuit „Predator” VIDEO

Ucraineanul care a respins singur un atac al rușilor la Bahmut, decorat. Cum a supraviețuit „Predator” VIDEO

Ruslan Zubariev a fost decorat cu medalia „Crucea de Aur” de către Valerii Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

În urmă cu mai bine de o lună, imagini surprinse de bodycam-ul unui soldat ucrainean și arată o scenă de l uptă între ucraineni și ruși lângă Bahmut, în Ucraina.

În imagini se observă cum un soldat se luptă aproape singur să respingă atacul rușilor care folosesc un transportor blindat. Imaginile au stârnit comentarii admirative la adresa militarului, considerat erou de oameni.

Ruslan Zubariev, al cărui indicativ este „Predator”, a primit cadou o armă

Eroul se numește Ruslan Zubariev, acesta supraviețuind acelui asalt. Militarul a fost decorat cu medalia „Crucea de Aur”, de către Valerii Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

„Poate vi-l mai amintiți din clipul video publicat în februarie, când Ruslan Zubariev, militar în cadrul Brigăzii 92 Mecanizate, a fost implicat într-o luptă intensă în tranșee. El, ajutat de partenerul său, a eliminat patru invadatori și un transportor blindat”, se arată într-o postare publicată pe contul de Twitter al armatei ucrainene.

Ruslan Zubariev, al cărui indicativ este „Predator”, a primit cadou o armă.

„Ruslan a respins un atac al unei forțe inamice superioare și a dat dovadă de vitejie și curaj în luptă”, a spus Valerii Zalujnîi.

Ruslan Zubariev a fost decorat de Valerii Zalujnîi, șeful Statului Major FOTO: Twitter

Ruslan Zubariev a fost decorat de Valerii Zalujnîi, șeful Statului Major FOTO: Twitter

”Predator” a precizat că grupul rusesc era format din 11 soldați și că ar fi putut să li se alăture întăriri, întrucât pozițiile rusești se aflau la 70 de metri distanță.

Un echipaj ucrainean de mortiere și un IFV au sosit pentru a-i ajuta pe apărătorii ucraineni. Forțele ucrainene și-au menținut poziția și au forțat trupele rusești să se retragă.

Partenerul militar al soldatului a suferit o contuzie în timpul luptei, dar l-a sprijinit în continuare pe Predator cu muniție pe tot parcursul bătăliei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”