Ucrainenii anunță că avansează în zona Bahmut/Prigojin îi cere lui Putin să decreteze mobilizarea generală

Ucrainenii anunță că avansează în zona Bahmut/Prigojin îi cere lui Putin să decreteze mobilizarea generală

Armata ucraineană anunță că a trecut la operațiuni ofensive în mai multe porțiuni ale zonei de front de la Bahmut, unde a avansat între 200 și 1.100 de metri în ultimele 24 de ore. Totuși, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, afirmă că încă nu se poate vorbi de contraofensivă.

Soldați ucraineni FOTO Profimedia

La rândul său, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, spune că liniile rusești sunt pe cale să cadă și îi cere lui Vladimir Putin 200.000 de soldați pentru a păstra frontul Donețk-Lugansk.

„În zona Bahmut, trupele noastre au trecut de la apărare la atac. În ultima zi am avansat între 200 şi 1.100 de metri în mai multe secţiuni din zona Bahmut”, a scris viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, pe contul său de Telegram.

Danilov: contraofensiva va fi evidentă

În acelaşi timp, Oleksii Danilov a specificat miercuri că armata ucraineană încă nu a lansat contraofensiva pentru recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia, iar lansarea acesteia va fi evidentă pentru toată lumea.

Astfel, oficialul ucrainean de rang înalt a dezminţit declaraţiile conducerii militare de la Moscova precum că respinge deja controafensiva ucraineană în zona Donețk.

„Toate acestea nu sunt adevărate. Armata noastră va decide când va începe”, a declarat Danilov într-un interviu acordat pentru Reuters.

„Când vom începe contraofensiva, toată lumea va şti despre ea, o va vedea”, a afirmat el, apreciind că oficialii ruşi au confundat avansurile ucrainene locale din anumite zone de pe front cu începutul unei operaţiuni mai ample.

Kievul speră că mult aşteptata contraofensivă va marca un moment crucial în război şi doreşte să recupereze porţiuni semnificative din teritoriul ocupat de Rusia, notează Reuters.

Prigojin vrea 200.000 de soldați

În interviul acordat pentru Reuters, Danilov a declarat că nu există nicio îndoială că Rusia a provocat distrugerea barajului Kahovka, având în vedere că zona se află sub controlul său încă de la începutul invaziei.

Kievul afirmă că Moscova a aruncat în aer barajul pentru a încerca să împiedice trupele ucrainene să traverseze fluviu Nipru.

„Ei credeau că vom avansa în această direcţie. Acţiunile lor nu vor avea consecinţele pe care şi le doreau”, a declarat Oleksii Danilov, potrivit Agerpres .

Pe de altă parte, Evgheni Prigojin cere 200.000 de soldați pentru a menține linia Donețk-Lugansk și a cerut o mobilizare națională. Șeful Wagner îi transmite liderului de la Kremlin că situația este dificilă pentru forțele armate rusești aflate în zona Bahmut și sugerează că este singurul om capabil să lupte pentru Rusia. „Am nevoie de 200.000 de oameni”, insistă Prigojin, care a ironizat în ultimele zile „succesele” pretinse de conducerea militară de la Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?