Ucrainenii ar putea primi rachete cu rază lungă de acţiune, capabile să atingă ţinte în Crimeea

Ucrainenii ar putea primi rachete cu rază lungă de acţiune, capabile să atingă ţinte în Crimeea

Ruşii se tem însă de un astfel de scenariu deoarece potrivit oficialilor ucraineni noile sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, pe care au început să le primească luna trecută, le permit să atingă ţinte în Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014, şi în alte zone ocupate de armata lui Putin, conform Digi 24 .

De altfel, potrivit oficialilor ucraineni, ruşii ar fi început să mute deja o parte din navele aflate în portul Sevastopol, de teama unor lovituri.

Însă, rachetele cu rază lungă pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 300 de kilometri de linia frontului, având în raza chiar şi podul care leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea pod strategic şi totodată simbolic pe care armata ucraineană spune deschis că îl are în vizor.

Totodată, conform unui comunicat publicat sâmbătă, pe site-ul Ministerului rus al Apărării, Şoigu a dispus unităţilor militare ruseşti care acţionează în toate zonele din Ucraina să-şi amplifice operaţiunile.

Ministrul rus al Apărării „a dat instrucţiunile necesare pentru a intensifica în continuare acţiunile grupurilor din toate zonele operaţionale pentru a exclude posibilitatea ca regimul de la Kiev să lanseze lovituri masive cu rachete şi artilerie asupra infrastructurii civile şi a locuitorilor din aşezările din Donbas şi din alte regiuni".

Ordinul lui Şoigu are legătură cu ceea ce Kievul spune că este un şir de lovituri de succes efectuate asupra a 30 de centre de logistică şi muniţie ruse, folosind mai multe sisteme de lansare multiplă de rachete furnizate recent de Occident.

În ultima evaluare, Institutul pentru Studiul Războiului comunica că armata Federaţiei Ruse a început, vineri, să iasă din repausul operaţional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”