Ucrainenii sărbătoresc progresele obţinute pe frontul din regiunea Herson

Ucrainenii sărbătoresc progresele obţinute pe frontul din regiunea Herson

Serhii Khlan, consilier al şefului administraţiei militare civile Herson, a declarat că săptămâna trecută forţele ucrainene au desfăşurat „operaţiuni strategice foarte reuşite, deoarece au fost lovite poduri care ar fi ajutat la furnizarea de muniţie şi echipamente reţelei inamice”, arată CNN.

„A fost un punct de cotitură în lupta noastră pentru Herson”, a spus el.

Khlan a mai declarat că succesul se datorează coordonării mişcării de rezistenţă din teritoriile ocupate cu forţele ucrainene. „Acestea sunt lovituri foarte precise asupra depozitelor de muniţie, posturilor de comandă şi a unor sisteme (de rachete-n.red.) S-300, care bombardaseră Mykolaiv”, a spus Khlan.

Poduri distruse: Khlan a spus că civilii şi vehiculele de pasageri au putut folosi în continuare podurile avariate care traversează râul Nipro, dar structurile nu au fost suficient de stabile pentru vehicule grele şi camioane. Imaginile şi videoclipurile care au circulat săptămâna trecută au arătat podul Antonivskyi încă în picioare, dar avea mai multe perforaţii pe suprafaţă după ce au fost lovite de ucraineni săptămâna trecută.

Podul a fost un element cheie în furnizarea unui grup de forţe ruse către Herson prin malul stâng al râului, potrivit lui Khlan.

El a spus că forţele armate au lovit şi un pod peste râul Inhulets, un afluent al râului Nipro.

Contraatacuri ruseşti eşuate: Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a raportat luni că două contraatacuri ruseşti la Herson nu au avut succes şi s-au retras cu pierderi.

De asemenea, Khlan a mai spus că avioanele de luptă şi elicopterele ucrainene au efectuat mai multe lovituri în districtul Beryslav din Herson. Acesta a susţinut că mai multe tancuri şi obuziere au fost distruse, iar postul de comandă al unităţii 785 a Gărzii Naţionale din Rusia şi două depozite cu muniţie au fost, de asemenea, suprimate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…