UDMR precizează că nu a fost iniţiator la proiectul de modificare a Legii vânătorii: USR induce în eroare opinia publică

UDMR precizează că nu a fost iniţiator la proiectul de modificare a Legii vânătorii: USR induce în eroare opinia publică

Uniunea Democrată Maghiară din România afirmă că nu a fost iniţiator la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi acuză Uniunea Salvaţi România că induce în eroare opinia publică "prin transmiterea unor jumătăţi de adevăr sau informaţii distorsionate".

"USR s-a întors la acea atitudine şi acel comportament cu care a crezut că poate să guverneze: inducerea în eroare a opiniei publice prin transmiterea unor jumătăţi de adevăr sau informaţii distorsionate. Este vorba despre Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, pe care USR îl prezintă public, în mod complet fals, ca fiind o iniţiativă a UDMR. Din păcate pentru colegii de la USR care încearcă manipularea adevărului, procedura parlamentară este clară, transparentă şi disponibilă tuturor", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UDMR.

Sursa citată precizează că, pe site-ul Camerei Deputaţilor, în fişa propunerii legislative 369/2021, este stipulat "foarte clar" că proiectul a fost iniţiat de către deputatul Gheorghe Nacov, ulterior actul normativ fiind semnat de alţi 25 de parlamentari, printre care şi de opt membri ai grupului UDMR, iar restul semnatarilor sunt parlamentari de la PNL, PSD şi din grupul minorităţilor naţionale.

"Mai mult decât atât, la momentul supunerii la vot a propunerii legislative, UDMR nu a impus un vot obligatoriu, fiecare parlamentar al grupului fiind îndemnat să voteze conform propriilor convingeri. De exemplu: liderul grupului parlamentar al UDMR, CSOMA Botond a votat împotrivă. UDMR se delimitează clar de această abordare eminamente politică şi le cere reprezentanţilor USR să înceteze utilizarea practicilor de tip 'fake news' în comunicarea cu cetăţenii", adaugă sursa amintită.

Parlamentarii USR au anunţat marţi că depun o sesizare la Curtea Constituţională pe proiectul care aduce o serie de modificări Legii vânătorii, inclusiv în ceea ce priveşte cotele de vânătoare pentru speciile de păsări migratoare.

Conform unui comunicat USR, modificările adoptate "pot duce la decimarea anumitor specii de păsări migratoare, cu efect devastator asupra biodiversităţii" şi contravin dreptului comunitar.

În sesizarea către CCR, USR susţine că legea a fost iniţiată "de către 25 de deputaţi şi senatori, între aceştia fiind deputaţii UDMR Benedek Zacharie, Farago Petru, Gál Károly, Könczei Csaba, Ladányi László-Zsolt, Magyar Loránd-Bálint, Szabó Ödön". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria