Udrea despre Kovesi: Ar fi obligatoriu să fie demisă

Udrea despre Kovesi: Ar fi obligatoriu să fie demisă

Elena Udrea a declarat joi că "ar fi obligatoriu" ca Laura Codruța Kovesi să fie demisă, susținând că șefa DNA "a distrus încrederea" în justiția din România.

"Ar fi obligatoriu să fie demisă. Nu cred că există în lumea asta civilizată și democratică o situație în care un procuror șef în funcția în care se află doamna Kovesi ar mai rămâne în această funcție după tot ce s-a aflat despre dânsa. De la minciunile pe care le spune permanent, la relațiile neprincipiale și oculte cu clasa politică, oameni de afaceri, până la abuzurile pe care le săvârșește în funcția pe care o ocupă. A distrus pur și simplu încrederea în justiția din România. (...) Dacă atunci când vorbesc procurorii din sistem și demască aceste abuzuri nu se întâmplă nimic, nu mă bucură, mă îngrozește ce se întâmplă", a spus Udrea.

În legătură cu plângerea pe care dorea să o depună la Parchetul General împotriva Laurei Kovesi, Udrea a afirmat că a discutat cu avocatul ei și acesta i-a spus că instigarea la represiune nedreaptă nu se pedepsește în Codul penal.

În schimb, Udrea a anunțat că va face o plângere la Consiliul Superior la Magistraturii.

Declarația a fost făcută la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se desfășoară un nou termen în cameră preliminară al dosarului privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosar, au mai fost deferiți justiției Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării, acuzat de luare de mită; Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, acuzat de luare de mită; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

"Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plățile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societățile prestatoare. Remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultanță", mai spune DNA.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?