Udrea: Nu cred că Sebastian Ghiță l-a plătit pe Victor Ponta; acuzația procurorilor - o exagerare

Udrea: Nu cred că Sebastian Ghiță l-a plătit pe Victor Ponta; acuzația procurorilor - o exagerare

Elena Udrea spune că acuzația procurorilor la adresa lui Victor Ponta reprezintă o "exagerare" și nu crede că Sebastian Ghiță i-ar fi dat bani fostului premier pentru a obține un loc eligibil în Parlament.

"Nu cred că între domnul Ponta și domnul Ghiță relațiile sunt de natură încât noi să suspicionăm că a fost pus pe listă pentru așa ceva. Cred că este o exagerare și mi s-ar părea interesant dacă domnului Blair i se va pune control judiciar, eventual pentru că a acceptat, este o complicitate la această faptă. Cred că este prea mult și nu cred numai eu. Din ce constat din dezbaterea publică, foarte mulți au început să înțeleagă că este prea mult. Dacă atunci când eu am fost arestată cu șase capete de acuzare și încă patru după aceea, poate unora li s-a părut ceva normal, asta era acum un an și opt luni, a venit momentul în care foarte mulți, cei mai mulți, încep să înțeleagă că nu poți să faci justiție încălcând legea și că nu poți să faci astfel de abuzuri în numele justiției. (...) Este abuziv să spui că un politician a avut câștig în aplauze sau a avut câștig în voturi", a declarat vineri Udrea, la Înalta Curte de Casație și Justiție, întrebată de jurnaliști despre noul dosar deschis de DNA lui Victor Ponta.

Udrea susține că nu știe să se fi dat bani pentru ca cineva să obțină un loc eligibil pentru Parlament. "Nu este cazul domnului Ghiță să îl fi plătit pe domnul Ponta", a adăugat aceasta.

Elena Udrea consideră că, pentru unii procurori DNA, a devenit o infracțiune obținerea de capital politic.

"Asta arată de fapt că bătălia este pentru cine are mai multă putere în România. Au putere în România politicienii, care sunt mandatați practic, așa cum sunt ei, buni, răi, precum este societatea, de popor să îl reprezinte, sau au puterea unii procurori", a mai spus Udrea.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa