Udrea ține coada sus! Le-a spus judecătorilor bulgari că pot „scrie istorie”!

Udrea ține coada sus! Le-a spus judecătorilor bulgari că pot „scrie istorie”!

Judecătorul bulgar de la judecătoria din Blagoevgrad a stabilit miercuri un termen nou pentru 19 aprilie în procesul de extrădare a Elenei Udrea, transmite Antena 3.

Judecătorul bulgar a cerut detalii despre sistemul penitenciar din România.

Elena Udrea a cerut judecătorului să respingă cererea de extrădare din partea autorităților române.

Fostul demnitar a contestat măsura arestului preventiv şi a cerut să fie reținută la domiciliu, într-o casă pe care a închiriat-o în Bulgaria.

Declarațiile Elenei Udrea în fața judecătorilor:

"Vă mulţumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Nu știu dacă voi repeta ceva din ce au spus avocații, pentru ca nu am înțeles în totalitate ce au spus. Aş vrea să spun în primul rând că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România, am convingerea că stau în faţa unor judecători care au venit să asculte situația în care mă aflu, să analizeze din perspectiva legii probele pe care le-am depus și să ia o decizie corectă, legală și curajoasă în același timp. Înțeleg că, în faţa tribunalului de aici, cazul meu nu este uşor, măcar din perspectiva presiunii mediatice care există, dar asta arată și la ce presiuni sunt supusă în România, dacă aici în Bulgaria există atât de mult interes pentru situația mea.

As spune distinsului tribunal că este o ocazie, nu doar de a soluționa o cerere de extrădare ci de a scrie istorie pentru ca cazul meu nu este doar unul cu justiția din Romania este un caz care privește justiția europeană. Decizia care se cere a fi executată prin acest mandat european s-a dat în România nu doar cu încălcarea legilor românești, nu doar cu încălcarea Constituției României s-a dat cu încălcarea Curții Europene de Justiție.

Aceeași decizie care se cere a fi executată acum statul roman a cerut să fie executată in 2018 și atunci s a emis un mandat internațional de arestare împotriva mea și atunci am fost arestat[ trei luni, după care statul roman și-a retras acuzațiile împotriva mea. CCR a constatat ca am fost condamnat[ ilegal și a cerut eliberarea mea și și-a retras mandatul de arestare internațională.

După 3 ani din nou se cere de către statul român arestarea mea pentru aceeași decizie judecătorească constatată deja ilegală în 2018 de către CCR.

Decizia ICCJ a ajuns să fie respinsă peste tot în Europa. Nu mai târziu de acum două săptămâni cereri de extrădare în baza deciziei ICCJ au fost respinse în Belgia, în Grecia acum câteva luni din nou în Grecia, în Marea Britanie nenumărate cazuri, Italia în Franța... Peste tot în Europa justiția din Romania este criticată, iar cererile de extrădare și mandatele de arestare emise în baza deciziilor ICCJ în România sunt respinse și criticate peste tot în Europa.

Ca fost ministru și ca om politic știu că întotdeauna clasamentul țărilor europene Romania și Bulgaria ocupă ultimele două locuri la mai toate capitolele, aveți ocazia ca să arătați că în justiție Bulgaria este înaintea României.

Știu că trebuie mult curaj pentru o decizie corectă și legală în cazul meu.

Știu ca poate unii spun că Bulgaria nu este Marea Britanie sau Italia sau Franța să aibă curajul să se opună justiției din România, dar nutresc speranța că totuși există judecători aici în Bulgaria care au curajul să facă justiție corectă și care au curajul să aplice corect atât dreptul bulgar, cât și dreptul european.

Sunt sigură că statul român își va retrage mandatul european, și acest mandat. O să fim în aceeași situație în care am fost acum 3 ani, doar că între timp eu stau în pușcărie, un copil de 3 ani stă singur acasă și viața mea continuă să fie distrusă de 8 ani.

În speranța că o sa analizați curajos cazul meu, vă multumesc.

Solicit să respingeți cererea de predare făcută de autoritățile romane", a spus Udrea, potrivit Antena 3.

-----

Elena Udrea s-a prezentat miercuri, 13 aprilie, în fața unei instanțe de judecată din orașul bulgăresc Blagoevgrad, în procesul de extrădare intentat de autoritățile române.

Reamintim că România a cerut extrădarea Elenei Udrea după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut condamnarea la 6 ani de detenție în dosarul Gala Bute. Chiar în ziua verdictului, Elena Udrea a plecat în Bulgaria, unde a fost reținută de poliție după ce fusese dată în urmărire internațională.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro