Udrea: Un turnător este și un laș; e o competiție între oamenii de afaceri să fie în apropierea unui politician

Udrea: Un turnător este și un laș; e o competiție între oamenii de afaceri să fie în apropierea unui politician

Elena Udrea susține că este o competiție între oamenii de afaceri pentru a fi în apropierea unui politician la care au interese, ea arătând că aceștia "fac coadă" la ușa unui ministru, primar sau președinte de CJ ca să îi propună ajutor în campanii, avantaje.

''Conform legii, pentru a beneficia de imunitate de pe urma denunțurilor făcute, denunțătorul trebuie să fi fost forțat de către denunțat să facă fapta. Așa că oamenii de afaceri care toarnă politicieni declară că le-ar fi dat acestora bani ori altceva vreodată deoarece 'au fost obligați'... Nu mă miră această minciună, pentru că un turnător este și un laș. Altfel, dacă ar avea o minimă onoare, ar avea 'mustrările de conștiință' imediat ce a dat mita, ar merge din proprie inițiativă la parchet, nu ar aștepta să fie prins ca să se 'spovedească' și să scape astfel și fără pedeapsă și cu toți banii pe care i-a furat'', a scris Elena Udrea, joi, pe pagina sa de Facebook .

Ea susține că, în realitate, oamenii de afaceri "fac coadă" la ușa unui ministru, primar, președinte CJ pentru a-i propune bani, ajutor în campanii, avantaje.

''Este o competiție între oamenii de afaceri pentru a fi în apropierea ori a fi băgat în seamă de un politician la care au interese, nici vorbă să îi preseze cineva. Iar politicienii, tot de regulă, sfârșesc prin a accepta 'colaborarea' pentru că au de dus bani la partid, au campanii electorale de făcut etc. Acesta este adevărul pe care nimeni nu îl spune, tot din cauza fricii care a amuțit pe toată lumea'', mai scrie Udrea.

Reacția acesteia vine după ce edilul Craiovei, Olguța Vasilescu, a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție fiind acuzată de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani.

Conform DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. "În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic", arată DNA.

Miercuri, Udrea a scris pe Facebook că i-a cerut avocatului său să depună cerere, având în vedere calitatea pe care o deține, de parlamentar, membru în Comisia de Drepturile Omului, să meargă la Arestul Central.

''Avem din nou un caz de finanțare de campanie electorală, adică exact ceea ce se poate reproșa oricărui om politic care a candidat vreodată, ori a participat la alegeri. Mă voi duce la Arestul Central, acolo de unde mă scoteau încătușată acum un an, pentru a dovedi că există curaj și solidaritate în societate. Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăți normale, fără de care România nu poate avea viitor. Nu doar turnătorii pot decide soarta unui om! Este în puterea fiecăruia să se opună mașinăriei fricii'', a scris Elena Udrea .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!