Udrea va fi extrădată în România

Udrea va fi extrădată în România

Elena Udrea va fi extrădată în România pentru a executa 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute", au stabilit judecătorii din Bulgaria marți, 19 aprilie.

Fostul ministru al Turismului are termen 5 zile să facă apel.

Procesul de marți s-a desfășurat foarte repede, întrucât Udrea a fost audiată doar câteva minute.

Procurorul a spus că sunt condiții foarte bune în penitenciarele din România, potrivit răspunsului primit de la autoritățile din țara noastră.

Unul dintre cei 4 avocați care au reprezentat-o pe Elena Udrea la acest termen a amintit că clienta sa a fost amenințată cu moartea în închisoare.

Elena Udrea a spus că este șocată că autoritățile din România au trimis informații false cu privire la condițiile din penitenciarele din România, în condițiile în care România are o condamnare la CEDO pentru condițiile din penitenciare, potrivit Antena 3 .

Joi, judecătorii bulgari au decis că Udrea va rămâne în arest preventiv până în 19 aprilie şi au cerut informaţii de la autorităţile române cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia pe durata încarcerării.

Ministerul Justiţiei anunţat, joi seară, că a primit solicitarea d informaţii, urmând ca Administraţia NAţională a Penitenciarelor să ofere răspunsul necesar.

În 7 aprilie, elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, ea părăsind ţara nainte de pronunţarea sentinţei.

Udrea a fost prinsă în Bulgaria, când încerca să treacă graniţa în Grecia.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată în urmă cu două săptămâni la 6 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție legat de organizarea Galei Bute. Ea a plecat din România înainte de pronunțarea sentinței și a fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia. Justiția bulgară a decis ca Udrea să fie arestată preventiv. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...