UE îndeamnă SUA să-şi reconsidere decizia de a opri finanţarea Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni

UE îndeamnă SUA să-şi reconsidere decizia de a opri finanţarea Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni

Uniunea Europeană a lansat un apel sâmbătă Statelor Unite să-şi reconsidere "decizia regretabilă", anunţată cu o zi mai devreme, de a opri finanţarea Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), relatează AFP.

UE a subliniat importanţa continuării acestui sprijin internaţional acordat UNRWA, care administrează şcoli pentru sute de copii palestinieni în teritoriile palestiniene, dar şi în Liban, Iordania şi Siria.

"Decizia regretabilă a Statelor Unite de a nu mai lua parte la acest efort internaţional şi multilateral lasă un gol considerabil", a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAS), serviciul diplomatic al UE, într-un comunicat.

"Ne exprimăm speranţa că Statale Unite vor reconsidera această decizie", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Statele Unite au jucat întotdeauna şi vor continua să joace un rol esenţial în toate eforturile pentru instaurarea păcii în Orientul Mijlociu", a continuat el.

"UE va continua să colaboreze cu Statele Unite şi ceilalţi parteneri internaţionali şi regionali pentru a realiza acest obiectiv comun", potrivit comunicatului.

Vineri, Statele Unite au anunţat că vor înceta să mai finanţeze UNRWA, o organizaţie cu activităţi "iremediabil tendenţioase", potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Palestinienii şi ONU au condamnat această decizie, salutată de Israel.

UE a anunţat că va discuta cu partenerii internaţionali despre modalitatea de a asigura o asistenţă durabilă, continuă şi eficientă palestinienilor, inclusiv prin intermediul UNRWA", înainte de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care va avea loc în septembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina