UE, îngrijorată de legăturile strânse dintre Rusia și Turcia

UE, îngrijorată de legăturile strânse dintre Rusia și Turcia

Uniunea Europeană este îngrijorată de legătura strânsă dintre Turcia și Rusia, în pofida războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale dure împotriva Moscovei, transmite dpa.

Șeful diplomaţiei europene este îngrijorat de apropierea dintre Rusia și Turcia

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, arată, într-o scrisoare către Parlamentul European, că aprofundarea relaţiilor economice între Turcia şi Rusia este „o cauză de mare preocupare'', conform grupului media german Funke.

Un alt motiv de îngrijorare îl constituie politica Turciei de „a nu se alătura măsurilor restrictive ale UE împotriva Rusiei '', se mai spune în document.

Borrell a subliniat că UE şi Turcia se află într-o uniune vamală, care garantează libera circulaţie a bunurilor, inclusiv a produselor cu dublă utilizare, civilă şi militară, astfel că este important ca Turcia să nu ofere Rusiei nicio variantă de ocolire a sancţiunilor.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că duminică, 11 decembrie, va avea discuţii telefonice separate cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...