Uitați-vă și voi CINE cheamă MINIȘTRII la ORDINE, în Parlament!

Declarat definitiv și irevocabil de ÎCCJ fost colaborator al Securității ca poliție politică sub numele de turnător Bratosin, PSD-istul Ciprian Nica a transmis un comunicat presei în care anunță că îl cheamă la ordine la grupul PSD pe ministrul Educației despre ce trebuie să conțină programa școlară.

„Am solicitat luni, în cadrul ședinței grupului PSD din Camera Deputaților, audierea ministrului educației, domnul Adrian Curaj, ca urmare a intenției de modificare a programelor școlare.” Apoi turnătorul dă un citat din Nicolae Iorga și explică ce ar trebui să conțină manualele de istorie românești. Evident că individul nu are nicio calificare în acest sens el fiind doar un sinistru fost turnător la Secu, conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților de unde reiese că acesta nu a muncit până în 2008 când a devenit deputat. 

Documentele de arhivă atestă că el a turnat ,,intens" la fosta poliţie politică comnistă care i-a oferit mai multe nume conspirative. Dar mai atestă şi faptul că, departe de a fi nişte agenţi super-inteligenţi, foştii securişti erau nişte indivizi lipsiţi de imaginaţie care nu-şi chinuiau prea mult minţile şi aşa odihnite, atunci când căutau nume conspirative pentru ,,sursele" pe care le racolau. Dar şi că, la vremea lui, Nica a fost un fel de ,,Trei în unu": documentele de arhivă menţionează că, în afară de ,„Bratosin”, el a mai avut şi alte câteva nume conspirative. Spre exemplu Pintea. Dar şi Felix şi Deleanu. Ori în ceea ce priveşte ultimele două pseudonime, ele erau deja luate de Dan Voiculescu şi Sorin Roşca Stănescu.

Nica era invidios pe colegii cu bani

Intr-o nota olografa din 21 octombrie 1976, predata locotenentului Martinescu Nicolae de la IJ Prahova, Serviciul 1, liiceanul Nica arata urmatoarele: “Va aduc la cunostinta ca elevul Mihailescu Stefan, anul IV P, de la liceul de Muzica si Arte Plastice Ploiesti, a intretinut relatii de prietenie cu mai multi elevi straini care locuiesc in internatul licelui nr. 6. L-am vazut foare des plimbandu-se cu acestia si chiar la restaurante. Este un tip nu prea inteligent, mediocru la invatatura si la specialitate, sociabil si totusi nu prea pare sa inspire incredere. Vrea sa para ca are multa personalitate. De curand a afirmat fata de sursa ca a fost pe litoral, unde a cunoscut cativa cetateni polonezi, dintre care unul era actor. De la inceputul anului scolar sus-numitul locuieste la gazda ep strada Petrarca”, relata in urma cu 37 de ani, "Bratosin", alias Ciprian Nica. 

Detalii intime

Alta turnatorie olografa este semnata de acesta pe 14 martie 1977. “Va informez ca pe la mijlocul saptamanii trecute, pe 24 sau 25.02. ac unul dintre elevii straini (nu mai stiu ce tara din Orient), care in cursul anului trecut a locuit la internatul Liceului nr. 6, a venit cu masina sa marca Peugeot si a lasat colegilor sai un geamantan tip diplomat. Nu a stat nici 10 minute”.

O alta nota, nedatata, primita de acelasi locotenent Martinescu si aflata la dosar precizeaza urmatoarele: “Va informez ca numita C. Daniela intretine relatii cu mai multi elevi straini din cadrul internatului Liceului nr. 6. In luna ianuarie a fost plecata de acasa cateva zile fiind cautata de catre mama ei la internat. In aceeasi seara un militian a gasit-o in camera unui elev din Palestina”. 

“Valijoara” suspecta

Vigilent, viitorul deputat social democrat raporta cu lux de amanunte orice miscare suspecta in cadrul internatului in care era cazat. “Va informez ca pe la jumatatea lunii decembrie, la internatul liceului nr. 6 Ploiesti, a venit un cetatean cu o masina marca Fiat 124 sau 125 cu numarul inmatriculare 2 –PH- 3636 si a luat trei elevi din Palestina. Unul dintre cetatenii straini, inalt cam de 1,80, slab si cu parul mare, avea valijoara”, mai scria "Bratosin".

Diferenta dintre socialism si capitalism

Intr-o alta nota informativa semnata « Bratosin » se vorbeste despre una « din serile petrecute în camera elevului N.M., unul dintre elevii străini, F.A., întreţinea discuţii politice şi anume despre capitalism, despre diferenţa dintre viaţa din socialism şi capitalism”.

La finalul notei, ofeterul de Securitate dispune măsura verificării elevului turnat la şcoală, „dirijarea şi altor surse din cadrul liceului pe lângă elevul străin”.

O altă turnătorie privea un elev care asculta Radio Europa Liberă. Ofiţerul de legătură a scris pe marginea notei: „Semnalaţi-l organelor UTC şi conducerii liceului”.

Laudele ofiterului de securitate

Ofiterul care l-a recrutat ii face lui Nica o caracterizare flatanta, in contradictie cu declaratiile ulterioare ale demnitarului, potrivit carora a fost recrutat prin santaj, dupa ce a cumparat doua radiocasetofoane de la elevi straini. “Din verificarile efectuate cat si din cunoasterea personala a candidatului , rezulta ca este un elev bun la invatatura, talentat, cu o comportare corecta in scoala, modest, sociabil, ceea ce-i permite sa desfasoare o munca de culegere de informatii utile organelor noastre. In prezent colaboratorul a terminat liceul si sustine examenul la facultate. S-a stabilit cu colaboratorul sa ne anunte in cazul ca va reusi la facultate sau se va incadra in productie pentru a face legatura cu ofiterul care deserveste obiectivul”. SURSA/Curentul


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata