Uite ce-a „PĂȚIT” un „COLEG” de-al lui Oprișan la Londra!

Uite ce-a „PĂȚIT” un „COLEG” de-al lui Oprișan la Londra!

„Pățanie șocantă” pentru un român stabilit la Londra, care spune că a avut parte de surpriza vieții lui. Acesta a avut ocazia să dea nas în nas în autobuz cu primarul Londrei, Sadiq Khan.

Vrânceanul Mihai Danțiș, „coleg” de-al lui Oprișan, ca să zicem așa, a rămas mut de uimire când a urcat în autobuz în capitala Angliei și l-a avut drept coleg de drum pe primarul orașului. El a fost șocat să vadă că spre deosebire de politicienii români, care merg cu bodyguarzi și în mașini de lux, Sadiq Khan folosește transportul în comun fără gardă de corp sau coloană oficială, deși este un om cu o funcție importantă. 

„Ca vrâncean, aș vrea ca Oprișan și restul politicienilor să folosească mijloacele de transport în comun, nu limuzinele de sute de mii de euro. Iar ca cetățean român, aș vrea ca toți cei care ne conduc să aibă o viață normală, ca noi, cei de rând, care îi votăm. Există astfel o apropiere, pentru că nu îi vedem în bolizi de lux și păziți până în dinți. Sadiq era singur în autobuz și nu îl păzea nimeni. Mai mult, am avut senzația că nu l-ar ataca nimeni, ba, din contră, l-ar iubi, s-ar poza cu el. Mi-am dat seama că nu îi e teamă printre noi, ăștia de rând. E o constatare care îți dă forță ție ca om de rând. Să te poți trezi oricând cu primarul Londrei lângă tine, pe scaun în autobuz, e ceva extraordinar”, a povestit Mihai Danțiș pentru Libertatea

În plus, vrânceanul nu a ratat să imortalizeze un astfel de moment și chiar și-a făcut o poză alături de primarul Londrei, Sadiq Khan, sperând ca acesta să devină un model și pentru politicienii noștri.

Sadiq Khan a devenit anul acesta, în luna mai, primul primar musulman din istoria metropolei britanice şi primul musulman ales să conducă o capitală din Europa occidentală. Pakistanez de origine, Khan nu e doar reprezentantul unei minorităţi religioase din Londra, ci şi simbolul londonezului de rând, crescut într-o locuinţă socială şi educat într-o şcoală de cartier.







Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...