Uite Halep, nu e Halep. Isteria participării Simonei la US Open, unde a fost pusă pe lista de înscrieri

Uite Halep, nu e Halep. Isteria participării Simonei la US Open, unde a fost pusă pe lista de înscrieri

Simona Halep este pe lista de înscrieri de la US Open, acest lucru creând isterie în lumea tenisului și în presa română. Cei mai mulți fani s-au gândit că un verdict favorabil al tribunalului în cazul de dopaj s-a dat deja - mustrare -, dar nu a fost anunțat oficial, și astfel sportiva noastră va putea juca la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep așteaptă revenirea în circuitul WTA: Foto EPA EFE

Lucrurile nu stau așa, Eurosport anunțând că WTA explică în mod clar, prin regulament, de ce a fost românca a putut fi trecută pe lista de înscrieri la US Open. Numele Simonei Halep apare cu asterisc, pentru că e suspendată provizoriu din tenis, dar dacă această suspendare se anulează, atunci ea ar putea participa la Flushing Meadows.

Regulamentul WTA explică pe larg această situație în care se regăsește și Simona Halep: "În conformitate cu Regulile de integritate, un jucător care execută o perioadă de ineligibilitate sau de suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibil să participe la un turneu sau să fie înscris automat la un turneu WTA 1000 sau la un turneu de Grand Slam, care va avea loc în timpul perioadei de ineligibilitate sau de suspendare provizorie.

Va fi retrasă dacă rămâne suspendată

În cazul în care o jucătoare își contestă suspendarea provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, ea poate să rămână pe lista (listele) de înscriere pentru orice turneu WTA la care s-a înscris înainte de data intrării în vigoare a suspendării provizorii până la termenul limită de înscriere pentru calificări la aceste turnee WTA, moment în care jucătoarea va fi retrasă automat din turneul respectiv", se arată în regulamentul WTA.

Așadar, motivul pentru care Simona Halep nu a apărut pe lista de înscrieri a niciunui turneu important de până acum este că românca nu a putut să-și prezinte cazul în instanță până la finalul lunii trecute. Cum ea și-a susținut punctul de vedere în fața tribunalului, ea se poate înscrie la concursuri , dar nu va putea să joace decât în cazul ridicării suspendării. Și pentru asta mai e de așteptat pentru că, indiferent de verdict, una dintre părți va face apel, astfel că decizia finală va veni după o altă perioadă de așteptare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat