Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Uite, tati, ce a FĂCUT un BULGAR. Și noi râdem de ei!

Citiți mai jos ce a putut face un bulgar. În România nu va face nimeni așa ceva. Mafia din sistemul de complicități l-ar executa imediat. Să nu mai vorbim că la noi, în domeniul ăsta, statul este marele complice!

Veselin Mareșki, unul din cei mai bogați oameni din Bulgaria, a declarat război concernului „Lukoil”. Drept rezultat la Varna benzina și motorina costă cu 20-30% mai puțin decât în restul Bulgariei.

După ce a stricat jocul monopolistului „Lukoil” în capitala Litoralului bulgăresc, Veselin Mareșki și-a anunțat planurile de a crea o rețea națională de benzinării în care să fie practicate prețuri reale. Omul de afaceri care și-a făcut averea în sectorul farmaceutic, afirmă că în prima sa benzinărie realizează venituri acceptabile, practicând prețuri cu 20-30% mai mici de cele ale restului comercianților de produse petroliere.

El a acuzat toate guvernele din perioada tranziției că au menținut monopolul companiei „Lukoil Bulgaria” pe piața carburanților. Pe hârtie orice companie poate importa carburanți mai ieftine. Realizarea însă se lovește de sistemul a.z. depozite fiscale controlate în proporție de 80% de proprietarul celei mai mari rafinării în Balcani și a unei vaste rețele de benzinării - concernul „Lukoil”.

La un nivel minim al cheltuielilor de producție și accizelor prețul motorinei și benzinei în cea mai săracă țară din UE rămâne printre cele mai mari. Și aceasta în condițiile în care în ultimii ani „Lukoil Bulgaria” lucrează pe hârtie fără profit.

Omul de afaceri a colectat 410 000 de semnături în favoarea organizării unui referendum național având ca tema introducerea unor reglementări antimonopol pe piața carburanților, reducerea de la 240 la 100 a numărului de deputați, renunțarea la imunități și subvenții pentru partide și liberalizarea pieței farmaceutice. (După o relatare a corespondentului Europa Liberă, Petio Petkov)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru