Uleiul de rozmarin previne sau întârzie chelia. Explicațiile științifice ale unor dermatologi din SUA

Uleiul de rozmarin previne sau întârzie chelia. Explicațiile științifice ale unor dermatologi din SUA

Dr. Ramya Garlapati, un cunoscut medic dermatolog din Los Angeles, recomandă uleilul de rozmarin celor care se confruntă cu mătreață, subțierea, ruperea sau căderea părului.

Alopecie. FOTO Shutterstock

Despre uleiul de rozmarin se știe mai ales că are rol antioxidant, susține imunitatea, ușurează digestia, acționează ca hepatoprotector și detoxifiant hepatic, mbunătățește concentrarea în perioadele de stres și stimulează circulația sângelui la nivelul picioarelor. Dar elixirul are efecte benefice și pentru păr.

Uleiul de rozmarin ajută la creșterea părului blocând efectele DHT, un tip de testosteron care este, în mod normal, responsabil pentru micșorarea foliculilor de păr care poate duce la căderea părului, spune, pe pagina yahoo!life , Dr. Ramya Garlapati, un cunoscurt medic dermatolog din Los Angeles.

Elixirul contribuie la creșterea fluxului de sânge către foliculii de păr, ceea ce mărește furnizarea de oxigen și nutrienți care stimulează creșterea părului.

De asemenea, poate reduce iritația scalpului cauzată de probleme precum mătreața.

„Se crede că această circulație îmbunătățită ajută la menținerea părului în faza de creștere și previne căderea” spune, potrivit aceleiași surse, dr. Brendan Camp, dermatolog certificat la MDCS Dermatology din New York City.

Ce arată un studiu cu privire la utilizarea uleiului de rozmarin

Într-un studiu aleator, controlat, double-blind (studiu clinic în care nici participanții, nici cercetătorul nu știu ce tratament sau intervenție primesc participanții până la încheierea studiului clinic) realizat în1998, pe 86 de pacienți cu alopecie, s-a constatat că un amestec de uleiuri esențiale pentru aromoterapie de cimbru, rozmarin, lavandă și lemn de cedru a fost mult mai eficient decât placebo.

Dr. Ramya Garlapati recomandă uleilul de rozmarin în special pentru cei care se confruntă cu mătreață, subțierea, ruperea sau căderea părului.

Tratamentul la domiciliu, doar după consultarea unui medic

Cei doi specialiști recomandă consultarea unui medic dermatolog pentru stabilirea cauzei căderii părului și pentru recomandări, înainte de a încerca un tratament la domiciliu cu uleide rozmarin și avertizează că persoanele cu pielea mai sensibilă ar trebui să folosească ulei de rozmarin cu prudență.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /