Ultima estimare oficială. La câți morți va ajunge SUA până la 1 iunie

Ultima estimare oficială. La câți morți va ajunge SUA până la 1 iunie

Statele Unite se îndreaptă spre un bilanț de peste 100.000 de decese de persoane infectate cu noul coronavirus până pe 1 iunie, prognozele arătând o creștere a numărului de decese în următoarea perioadă, a scris pe Twitter Robert Redfield, șeful Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

Estimarea acestuia se bazează pe 12 modele diferite urmărite de agenția pe care o conduce, fiind prima dată când Redfield menționează acest prag tragic, iar declarația vine în contextul în care Administrația Trump își schimbă strategia spre redeschiderea economiei, notează 
Politico.

Redfield a distribuit pe rețeaua de socializare prognoza săptămânală pe care agenția o realizează pe baza modelelor folosite de 12 instituții de top, printre care Universitatea Columbia și MIT. Acestea arată cumulativ decesele din SUA, începând cu luna februarie, și fac prognoze pentru următoarele patru săptămâni.

”Începând cu 11 mai, toate (cele 12 modele) estimează o creștere a deceselor în săptămânile următoare și un total ce va depăși 100.000 până pe 1 iunie”, a scris Redfield pe Twitter.

 
 La sfârșitul lunii martie, Donald Trump a dezvăluit că proiecțiile Casei Albe arată că bilanțul deceselor în SUA ar putea fi între 100.000 și 240.000, însă a prezentat prognoza drept un succes fiindcă este în contrast cu un model anterior ce estima peste 2 milioane de morți dacă nu se face niciun efort de limitare a răspândirii bolii.
Potrivit  ultimelor date centralizate pe Worldometers , în SUA au fost raportate 1.484.285 de cazuri, 88.507 decese și 326.242 de vindecări.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!