Ultima fotografie a lui Avram Iancu. Cum arăta în realitate Crăișorul Munților

Ultima fotografie a lui Avram Iancu. Cum arăta în realitate Crăișorul Munților

„În acest An Avram Iancu, la împlinirea a 200 de ani de la naşterea eroului transilvănean, vă prezentăm una dintre ultimele imagini cunoscute ale liderului Revoluţiei române de la 1848 - 1849, de o rară sugestivitate. (...) Imaginea a fost realizată atunci când acesta avea în jur de 40 - 41 de ani şi ni-l arată sărăcăcios îmbrăcat, neîngrijit, dar adoptând o atitudine demnă, cu mâna prinsă în haină şi cu privirea îndreptată direct, fără ezitare, către obiectivul aparatului de fotografiat. De asemenea, se regăsesc în această licitaţie şi alte fotografii cu totul deosebite, aşa cum sunt şi cele două poze cu sculptorul Constantin Brâncuşi, imagini realizate în atelierul său din Paris”, a precizat Artmark, într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

avram iancu Avram Iancu, ultima fotografie cunoscută a revoluționarului de la 1848. Sursă foto: artmark.ro avram iancu 1 Fotografia lui Avram Iancu este prinsă într-o ramă din lemn neo-românească. Sursă foto: artmark.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990