ULTIMA ORĂ A demisionat generalul Roman Gavrilov, directorul adjunct al Gărzii Naționale din Rusia!/El conducea Direcția Principală de Securitate Internă (GUSB)

ULTIMA ORĂ A demisionat generalul Roman Gavrilov, directorul adjunct al Gărzii Naționale din Rusia!/El conducea Direcția Principală de Securitate Internă (GUSB)

Directorul adjunct al Gărzii Ruse, Roman Gavrilov, fost ofițer în garda prezidențială a președinților Elțîn, Putin și Medvedev, a demisionat din funcție, anunță Kommersant . Acesta ar urma să se pensioneze, deși nu are decât 45 de ani și ar putea servi în conducerea Gărzii Ruse pentru încă douăzeci de ani.

Ofițerul a lucrat în garda prezidențială, până în vara anului trecut, după care generalul Gavrilov a condus Direcția Principală de Securitate Internă (GUSB) a Gărzii Naționale, inițiind o serie de verificări personalului superior de comandă. Anchetele interne au dus la demisii importante și chiar la arestări.

Informațiile despre demisia generalului locotenent Gavrilov au fost precedate de zvonuri legate de o presupusă urmărire penală și chiar detenția directorului adjunct al Gărzii Ruse și s-a asociat acest gest cu eșecul militar al forțelor ruse în Ucraina.

Departamentul s-a abținut să comenteze aceste informații, iar președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională, Alexander Khinshtein, care a fost anterior consilier al comandantului șef al Gărzii Naționale, a numit informația despre detenția generalului „fals absolut”.

Roman Gavrilov este originar din orașul Alexandrov, Regiunea Vladimir. A servit în regimentul prezidențial, apoi în forțele speciale. Din 1997 până în 2017, a slujit în FSO, la protecția președinților Rusiei, asigurând, la rândul său, securitatea lui Boris Elțin, Vladimir Putin și Dmitri Medvedev.

Apoi, timp de doi ani, a fost asistentul fostului său șef direct al FSO, Viktor Zolotov.

În 2019, Roman Gavrilov a devenit șeful GUSB al Gărzii Ruse.

Sursa foto: Garda Națională / Kommersant


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”