ULTIMA ORĂ Și Franța suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

ULTIMA ORĂ Și Franța suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), așteptat miercuri. Anunțul a fost făcut de președintele francez Emmanuel Macron.

Italia a suspendat luni, cu titlu de precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca, pe întreg teritoriul țării, a anunțat într-un comunicat Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA).

În Germania, Ministerul Sănătății a precizat că decizia a fost luată în urma unei recomandări a Institutului Paul Ehrlich, autoritatea germană însărcinată cu vaccinarea.

„Ca urmare a unei recomandări venite din partea Institutului Paul Ehrlich, guvernul suspendă, din precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca”, a transmis ministerul într-un comunicat, precizând că ministrul german al sănătății Jens Spahn va oferi mai multe detalii într-o conferință de presă la ora locală 16.00 (17.00 ora României).

Mai multe țări UE au decis suspendarea vaccinărilor cu serul AstraZeneca după ce în Danemarca și Norvegia au fost raportate posibile efecte adverse grave, inclusiv sângerări și cheaguri de sânge.

Săptămâna trecută, puțin 12 țări au decis să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca. Una dintre acestea este Italia, după ce au fost raportate în Sicilia decesele a doi bărbați care au fost recent vaccinați cu acest ser. Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a precizat anterior că suspendarea administrării acestui vaccin este o măsură "de precauție”, adăugând că nu a fost stabilită nicio legătură între vaccin și "evenimentele adverse grave” survenite ulterior.

În Marea Britanie, milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu vaccinul companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca.

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?