ULTIMA ORĂ Ucraina declanșează contraatacul!/Forță de un milion de soldați, dotată cu arme occidentale, pregătită pentru recâștigarea sudului

ULTIMA ORĂ Ucraina declanșează contraatacul!/Forță de un milion de soldați, dotată cu arme occidentale, pregătită pentru recâștigarea sudului

Ucraina mobilizează o forță de luptă de un milion de oameni, dotată cu arme occidentale, pentru a-și recupera teritoriul din sudul țării de la Rusia, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu pentru The Times .

Soldati ucraineni in timpul luptelor din Ucraina, in apropiere de HarkovFoto: Mstyslav Chernov / AP - The Associated Press / Profimedia

Acesta a spus că Volodimir Zelenski a ordonat armatei sale să recucerească zonele de coastă ocupate, care sunt vitale pentru economia țării.

„Înțelegem că, din punct de vedere politic, este foarte necesar pentru țara noastră. Președintele a dat ordin șefului suprem al armatei să elaboreze planurile. După aceea, statul major general își face temele și spune că pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de XYZ", a declarat el.

„Aceasta este treaba mea. Scriu scrisori către omologii din țările partenere, generalii vorbesc despre motivul pentru care avem nevoie de acest tip de armament și apoi primim deciziile politice", a continuat Reznikov.

Un milion de soldați, cu arme occidentale, pentru recucerirea sudului Ucrainei

Reznikov a precizat că Ucraina are o forță de un milion de oameni formată din 700.000 de militari, ceilalți 300.000 urmând să fie constituiți din garda națională, poliție, forțele de frontieră.

El a declarat că a fost mulțumit de faptul că partenerii Ucrainei au fost capabil să ajute Ucraina să își refacă stocurile de muniție epuizate, subliniind în special rolul ministrului britanic al apărării Ben Wallace.

Cu toate acestea, Reznikov a adăugat că ar dori ca NATO și și partenerii să crească ritmul livrărilor de arme.

„A fost un proces lung, o lună și jumătate, dar am obținut un rezultat. Ucraina avea forțe armate de eră sovietică, cu arme vechi de 30 de ani. Am schimbat acest lucru în trei luni. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe, rapid, pentru a salva viețile soldaților noștri. În fiecare zi în care așteptăm obuziere, putem pierde o sută de soldați", a mai spus el.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a cerut duminică civililor din regiunea ocupată Herson (sud), să plece de urgență, deoarce forțele armate ale Kievului pregătesc un contraatac acolo, relatează Reuters.

Ea nu a dezăluit când va avea loc exact contraofensiva, dar a declarat: „Știu sigur că nu ar trebui să fie femei și copii acolo și că nu ar trebui să devină scuturi umane”.

Autoritățile din Herson instalate de forțele de ocupație ale Moscovei spun că vor să organizeze un referendum privind anexarea la Rusia, dar nu au stabilit încă o dată.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”