ULTIMA ORĂ Americanii au activat în Europa un comandament de brigadă antiaeriană

ULTIMA ORĂ Americanii au activat în Europa un comandament de brigadă antiaeriană

Pe 5 octombrie, Forțele Armate americane au activat comandamentul Brigăzii 52 Artilerie Antiaeriană, în localitatea Sembach din Germania, scrie defenseromania.ro .

„Sunt foarte încântat să preiau comanda celei mai noi brigăzi de apărare antiaeriană a U.S. Army (Forțele Terestre ale SUA)”, a declarat colonelul Bruce A. Bredlow, primul comandant al marii unități.

Misiunea noastră, aici în Europa, este deosebit de plină de satisfacții datorită capacității noastre de a lucra îndeaproape cu NATO, în mod regulat. Așteptăm cu nerăbdare să construim noi relații la nivel tactic cu aliații și partenerii noștri și să ne extindem capacitatea combinată prin interoperabilitate”, a spus Bredlow.

Comandamentul de brigadă va asigura comanda și control pentru toate forțele de apărare antiaeriană și antirachetă ale U.S. Army din zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA (EUCOM) și va raporta direct Comandamentului 10 Apărare Antiaeriană și Antirachetă (10th AAMDC), potrivit comunicatului de presă al Forțelor Terestre americane.

Brigada 52 Artilerie Antiaeriană (Air Defense Artillery – ADA) va avea în subordine următoarele unități și subunități:

- Batalionul 5 (al Regimentului 4 Artilerie Antieriană) și viitorul Batalion 1 (al Regimentului 57 Artilerie Antiaeriană) dislocate în Ansbach, Germania;

- Batalionul 5 al Regimentului 7 Artilerie Antiaeriană dislocat în Baumholder, Germania;

- Bateria 11 Apărare Antirachetă dislocată în Turcia;

- Bateria 13 Apărare Antirachetă cu dislocată în Israel.

Extinderea capacității de apărare antiaeriană a Forțelor Terestre americane din Europa (U.S. Army Europe) a fost planificată de mai mult timp. În 2019, când 10th AAMDC a fost actualizat la comandament de o stea, comanda și controlul asupra batalioanelor de apărare antiaeriană au fost exercitate prin rotație de brigăzile de apărare antiaeriană ale Gărzii Naționale a US Army, din trei state americane.

Constituirea în teatrul militar european a unui comandament activ de brigadă ADA, precum și a noului batalion de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune (1-57 = Batalionul 1 al Regimentului 57 Artilerie Antiaeriană) adaugă, din partea SUA, o capacitate semnificativă la apărarea antiaeriană bazată la sol, a Alianței nord-atlantice, se precizează în comunicatul de presă.

Președintele american, Joe Biden, a anunțat înființarea acestui nou comandament de brigadă de apărare antiaeriană, în iunie, la summitul NATO de la Madrid, Spania.

Comentariul autorului: Batalionul 5 al Regimentului 7 Artilerie Antiaeriană (5-7th ADAR) are patru baterii Patriot, o baterie de comandă și stat major și o baterie de întreținere.

Batalionul 5 al Regimentului 4 Artilerie Antieriană (5-4th ADAR) este echipat cu 36 de sisteme SHORAD (Short range air defense) de tip Avenger și are alte 36 prepoziționate într-un depozit din altă locație.

Bateria 11 Apărare Antirachetă execută supraveghere și avertizare timpurie în ceea ce privește rachetele balistice de teatru în beneficiul aliaților NATO și a Forțelor Armate ale SUA. De asemenea, operează, întreține, securizează și controlează de la distanță un bun de nivel 1 în sprijinul Operațiunii Atlantic Sentry. Operația ATLANTIC SENTRY, executată de distrugătoarele americane Aegis cu sediul în Rota, Spania și de sistemul Aegis Ashore din România, oferă fundația capacității NATO de apărare antirachetă balistică.

Bateria 13 Apărare Antirachetă execută avertizare timpurie, supraveghere și urmărire a rachetelor balistice cu rază lungă și medie de acțiune în sprijinul operației Sharp Sentry și al sistemului global de apărare antirachetă. Operația Sharp Sentry constă în asigurarea apărării antirachetă a Israelului, în zona Mării Mediterane.

Cel mai probabil, Batalionul 1 al Regimentului 57 Artilerie Antiaeriană va fi înzestrat cu sisteme SHORAD de tip Avenger.

Ca urmare a introducerii unei brigăzi în subordinea 10th AAMDC, acest comandament va deveni o structură de nivel două stele – echivalent divizie. Nu este exclus, ca US Army să mai constituie în Europa, în decurs de 1 – 2 ani a încă unei brigăzi de apărare antiaeriană și antirachetă, în subordinea 10th AAMDC.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA