ULTIMA ORĂ Americanii umblă la „cutia cu surprize” pentru Rusia!/SUA va „dota” cerul Ucrainei cu sisteme VAMPIRE

ULTIMA ORĂ Americanii umblă la „cutia cu surprize” pentru Rusia!/SUA va „dota” cerul Ucrainei cu sisteme VAMPIRE

Statele Unite vor furniza Ucrainei sistemul VAMPIRE de contracarare a avioanelor fără pilot, adică sistemul anti-drone care folosește, "în esență, rachete mici, pentru a doborî obiecte din cer", a declarat miercuri subsecretarul pentru politici al Departamentului Apărării, Dr. Colin Kahl, citat de CNN.

Președintele american Joe Biden la finalul summitului NATO de la MadridFoto: PAUL HANNA / UPI / Profimedia

Sistemele Vampire contra aeronavelor fără echipaj sunt incluse în cel mai recent pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de 3 miliarde de dolari, a anunţat miercuri, scrie news.ro.

SUA continuă să "antreneze forţele ucrainene pe toate sistemele" pe care Statele Unite şi aliaţii din NATO le asigură, a spus Kahl. Aceste antrenamente au loc "prin rotaţie", a adăugat el.

Pentru antrenamente pe sistemele incluse în cel mai recent pachet de asistenţă de securitate, SUA crede că "e timpul să îi antreneze pe ucraineni pe toate sistemele cu care nu sunt familiarizaţi", a mai spus Kahl.

Întrucât cea mai recentă asistenţă de securitate va fi finanţată din Iniţiativa pentru Asistenţă de Securitate a Ucrainei - adică va fi produsă de partenerii din industrie şi nu va veni direct din stocurile de arme ale Departamentului Apărării - ar putea dura "luni să fie contractată şi unul, doi, trei ani, în unele cazuri, pentru a ajunge în Ucraina", a afirmat Kahl.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro