ULTIMA ORĂ Antrenorul lui David Popovici, răspuns clar la acuzațiile de dopaj venite asupra senzaționalului înotător român

ULTIMA ORĂ Antrenorul lui David Popovici, răspuns clar la acuzațiile de dopaj venite asupra senzaționalului înotător român

Odată cu situația în care este implicată Simona Halep, care a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă și suspendată provizoriu din tenis, Andrei Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a vorbit despre criticile care i s-au adus atât lui, cât și sportivului pe care îl pregătește.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Andrei Rădulescu îi ia apărarea lui David Popovici

În cadrul podcastului Inside with Brett Hawke , antrenorul lui David Popovici a vorbit deschis despre numeroasele acuzații de dopaj pe care sportivul legitimat la CS Dinamo București le-a primit de-a lungul timpului înainte de competițiile importante.

„Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau, <oh, aia="" bună="" el="" ia="" marfa="">.</oh,>

E o situație despre care am discutat-o cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.

David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist.” - a spus Andrei Rădulescu.

Tot în cadrul aceluiași podcast , gazda Brett Hawke a menționat:

„În primul interviu pe care l-am făcut cu el i-am spus lui David: - Credeam că te dopezi! - A scos timpul de 47.3 la 16 ani. Gândul meu era - copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede.”

David Popovici a vorbit despre dopaj

„Racheta”, cum a fost poreclit înotătorul român a participat și el la un podcast numit Fair Play , moderat de Bogdan Mălăele, unde a dezbătut pe larg problema dopajului sau a ingerării de substanțe interzise.

„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.

Sunt mulți oameni care spun: - Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun - . Zic - Bine, mă. Cum zici tu. - Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.

Pot și acum să mă sune - Unde ești? - . Spun - Sunt aici, sunt la un podcast - . - OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină.

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna o suspendare. Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.” - David Popovici.

David Popovici mărturisește că a făcut peste 100 de teste antidoping

„În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează.” - a mai spus David Popovici.

Simona Halep a întrerupt colaborarea cu ANAD de un an de zile - David Popovici, dat ca exemplu pozitiv

„Mie-mi pare foarte rău, pentru că Simona a avut o perioadă în care păstra legătura prin stafful ei tehnic cu ANAD-ul. Ne întreba de medicamente, de suplimente, de tot ce îi era prescris, dacă sunt sau nu interzise.

De la un anumit moment nu a mai păstrat legătura cu noi, cam de un an de zile. Nu ne-a mai contactat așa cum o face David (n.r. Popovici) sau părinții lui. Părinții lui mă sună indiferent de fusul orar care există la ei” - Gabriela Andreiașu, șefa ANAD pentru HotNews.ro.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria