ULTIMA ORĂ Au fost extrase datele din cutia neagră a avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu

ULTIMA ORĂ Au fost extrase datele din cutia neagră a avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu

Agenția Italiană pentru Siguranța Zborului a extras memoria din cutia neagră a avionului privat care s-a prăbușit pe 3 octombrie trecut, iar procurorii Parchetului din Milano, alături de specialiști în aeronautică, încep studierea datelor, anunță Corriere della Sera .

A durat mai mult de o lună pentru a ajunge la conținutul cutiei negre a aeronavei Pilatus PC-12, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Milano Linate pe 3 octombrie, ucigând opt persoane.

Investigarea cauzelor accidentului prinde astfel viață și informațiile conținute de ceea ce se numește „lightweight data recorder” vor fi cruciale în încercarea de a formula o analiză dinamică a zborului.

Pasul, extrem de important în desfășurarea anchetei, este confirmat de Agenția Națională pentru Siguranța Zborului din Italia (ANSV), care a procedat la „extragerea memoriei” vineri, 12 noiembrie, „în laboratoarele sale din Roma”.

Extragerea a fost efectuată nu doar în cadrul anchetei ANSV, care are doar scopul de a preveni viitoare accidente, ci și în numele Parchetului din Milano, care anchetează cazul pentru a constata cine se face vinovat pentru prăbușirea avionului și pentru decesul celor opt persoane.

Operațiunile, spune agenția italiană, „au fost asistate de un anchetator din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile din România, de consultantul tehnic al Parchetului din Milano, precum și de alte persoane legal îndreptățite să participe la activitatea în cauză”.

„Acțiunea s-a finalizat cu succes și s-a putut recupera datele conținute în memorie”, clarifică ANSV. „În viitorul apropiat, în cadrul investigațiilor respective și cu respectarea diferitelor scopuri ale acestora, se va proceda la analiza datelor extrase”, anunță instituția.

Aeronava, cu destinația Olbia, a decolat și s-a prăbușit pe 3 octombrie, la ora prânzului, din motive care nu au fost încă stabilite.

Experții care au citit parametrii de zbor presupun că blocarea motorului avionului este cea mai probabilă cauză. Ce a cauzat asta, însă, nu se știe.

O ipoteză este că pilotul, miliardarul român Dan Petrescu, de 68 de ani, a fost victima unei dezorientări spațiale, care l-a determinat să-și piardă toate coordonatele.

La bord se aflau și soția lui, în vârstă de 65 de ani, fiul Dan Ștefan împreună cu un prieten canadian, un cuplu format din italianul Filippo Nascimbene, de 33 de ani și soția sa, Claire, de 33 de ani și fiul lor Raphael, de un an, și mama lui Claire, în vârstă de 65 de ani.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu la fabrica companiei austriece Kronospan Sebeș

5 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro