ULTIMA ORĂ Banca centrală a Rusiei, în incapacitate de plată?

ULTIMA ORĂ Banca centrală a Rusiei, în incapacitate de plată?

Banca centrală rusă a interzis, marți, plățile de dobânzi scadente către străinii care au împrumutat statul rus cu ruble, măsură despre care unii investitori și economiști spun că echivalează cu un „default”, adică o incapacitate de plată.

Tehnic, banca centrală rusă a interzis plățile de cupoane către proprietarii străini de obligațiuni în ruble, cunoscute sub numele de OFZ, numind această măsură un pas temporar pentru a susține piețele în urma sancțiunilor internaționale, scrie Bloomberg.

OFZ sunt datoriile guvernamentale ruse denominate în ruble. Ele sunt obligațiuni de împrumut federal cu cupon emise de guvernul rus. Ministerul Finanțelor scoate la licitație OFZ-uri pentru a finanța bugetul federal, sau mai puțin frecvent, pentru a salva băncile cu probleme. Având în vedere rolul lor, ele formează o parte esențială a sistemului financiar rus.

Citește integral pe economedia.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...