ULTIMA ORĂ Bombă în USR? Demisionează Cioloș? Ce anunț a făcut în ultima ședință

ULTIMA ORĂ Bombă în USR? Demisionează Cioloș? Ce anunț a făcut în ultima ședință

Dacian Cioloș a anunțat joi conducerea USR reunită în Biroul Național că propune un program de președinte ce conține mai multe schimbări radicale. El a cerut un vot pentru programul său până luni. În cazul în care Biroul Național îi va respinge programul, Cioloș a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din USR.

Gestul radical al lui Cioloș vine pe fondul tensiunilor dintre acesta și Biroul Național, care este controlat de foștii lideri USR. Între cele două tabere, USR și PLUS, s-au înregistrat constant fricțiuni. Potrivit surselor G4Media.ro , Cioloș îi acuză pe foștii USR-iști că îi blochează inițiativele, în timp ce aceștia îi reproșează lipsa de inițiativă.

  • Principalele modificări cerute de Dacian Cioloș în proiectul său:

Pregătirea USR pentru Guvernarea din 2024: pregătirea unui guvern alternativ („din umbră”), program de guvernare, echipă de politici publice și o nouă abordare în comunicare, astfel încât până la alegeri să fim recunoscuți ca principala forță de opoziție capabilă să își asume și să exercite guvernarea.

Deschiderea partidului către societate și mediul de afaceri, principalii noștri parteneri și cei pentru care ar trebui să muncim politic. Îmi asum inițierea unor acțiuni care să ne aducă într-un contact structurat cu societatea civilă și cu mediul de afaceri, precum și revenirea „în stradă”, organizarea unor dezbateri naționale pentru reconectarea la nevoile cetățenilor.

Reorganizarea departamentelor interne ale partidului, prin reorganizarea Secretariatului General USR (funcția de Secretar General va fi reevaluată și scoasă la concurs).

Moratoriu pe toate acțiunile de excludere pe motiv de „delict de opinie”. Oprirea imediată a tuturor proceselor de excludere și de acuzare a colegilor de partid de trădare sau insubordonare. Delictul de opinie trebuie eliminat din comportamentul partidului nostru.

Transparentizare completă a modului de funcționare a organelor partidului, începând cu activitatea Biroului Național, care trebuie să-și facă publice dezbaterile, concluziile si deciziile.

Modificarea Statutului partidului. Voi propune un calendar de declanșare a unui congres extraordinar și voi propune ca modificarea statutului să ia în considerare vot proporțional pe liste pentru toate organele colegiale (BL, BJ, BN) și limitarea funcțiilor la maximum două pentru un membru.

Ca președinte, sunt învestit de votul unei majorități dintre voi să vă reprezint, dar și să armonizez echipele intern. Exercitarea mandatului meu are sens atâta vreme cât consider că pot să fac acest lucru. Potrivit actualului statut, președintele are însă foarte puține pârghii prin care poate imprima direcții organizației și prin care poate face schimbări. În același timp, decontează orice neîmplinire, fie că are, fie că nu are atribuții să ajute la crearea unei culturi organizaționale proaspete, civilizate și competiționale. Din acest motiv voi cere ca acest program să fie aprobat la nivelul Biroului Național, pentru a ne asuma împreună o direcție clară care poate duce acest partid la guvernare în 2024.

Sunt responsabil în fața membrilor partidului să promovez obiectivele pentru care am fost votat președinte. Acest program este necesar, având în vedere situația USR în noul context politic și social. Mai mult, este o obligație a președintelui USR să vină în fața partidului cu un program, potrivit Articolului 55 (8) din Statut.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante