ULTIMA ORĂ Cât valorează echipamentele militare rusești pe care Ucraina le-a „indisponibilizat” până acum

ULTIMA ORĂ Cât valorează echipamentele militare rusești pe care Ucraina le-a „indisponibilizat” până acum

Ucraina ar fi reușit până acum să distrugă echipamente militare rusești în valoare de 3 miliarde de dolari, scrie publicația Forbes Ucraina.

Tanc rusesc distrus de ucraineniFoto: Twitter

Publicația Forbes din Ucraina detaliază că a realizat luând în considerare 33 de avioane și 37 de elicoptere doborâte, 251 de tancuri distruse și 939 de blindate pierdute.

  • Calculul Forbes a fost făcut pe baza unor estimări ale pierderilor rusești anunțate de către forțele ucrainene vineri. Între timp, dacă e să dăm crezare armatei Ucrainene, Rusia a înregistrat și mai multe pierderi, inclusiv în ceea ce privește avioanele și elicopterele folosite.

Astfel, tancurile distruse ar fi valorat circa 1 miliard, blindatele de luptă alte circa 600 de milioane de dolari, iar avioanele și elicopterele doborâte până acum puțin peste 1 miliard de dolari.

Costurile estimate, potrivit Forbes, sunt bazate pe informațiile disponibile public despre prețul unor astfel de echipamente. De exemplu, Forbes a luat în considerare prețul unui tanc rusesc de aproximativ 4 milioane de dolari, prețu cu care Rusia a vândut tancuri în Algeria în 2006. Desigur, vorbim de un preț care are peste 15 ani deja, dar nici toate tancurile distruse în Ucraina nu ar fi fost de ultimă generație, multe chiar fiind modele vechi.

Forbes mai calculează prețul pentru avioanele doborâte: un Suhoi Su-25 ar valora 11 milioane de dolari, un Suhoi Su-30 de vânătoare ar valora 33 de milioane, iar un Suhoi Su-34 ar valora 36 de milioane de dolari.

Rușii au abandonat tancuri și arme într-o ambuscadă. Ucrainenii le folosesc la contraofensivă

„Soldații Brigăzii 93 Kholodny Yar au povestit despre modul în care au ținut o ambuscadă la o coloană rusă în nordul regiunii Harkiv și despre cum au fugit ocupanții ruși, lăsând echipamente și combustibil noi și utili. Marea majoritate a echipamentelor inamice este deja folosită de armata noastră împotriva ocupanților”, potrivit unui film prezentat pe rețelele de socializare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...